Institutul flamand de cercetări în biotehnologie VIB a descoperit un anticorp capabil să neutralizeze virusul aflat la originea Covid-19

Institutul flamand de cercetări în biotehnologie VIB a descoperit un anticorp capabil să neutralizeze virusul aflat la originea Covid-19, dar pentru confirmarea rezultatelor sunt necesare cercetări suplimentare, potrivit portalului belgian RTBF.

M.A., marți 17 martie 2020 , 07:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În acest an, laboratorul cercetătorului Xavier Saelens, VIB-Ugent, a anunţat descoperirea unui anticorp unic, capabil să neutralizeze virusul care provoacă Covid-19.

VIB a anunţat luni, într-un comunicat, că a stabilit că anticorpul poate neutraliza o versiune de laborator a virusului, ”ceea ce reprezintă un progres important în dezvoltarea unui eventual medicament antiviral împotriva noului coronavirus.”.

Citeste si: Victor Ponta face anunțul: „Va trece criza asta, dar criza economică va ţine mai mult şi va fi dură”

Potrivit laboratorului, ”noile rezultate indică faptul că anticorpul poate împiedica noul coronavirus să infecteze celulele umane”.

În plus, anticorpul poate ”să fie produs pe scară largă şi să fie utilizat în procese de producţie curente în industria biofarmaceutică”.

Citeste si: Ion Iliescu s-a izolat în casă și scrie la o carte! Măsuri stricte pentru fostul președinte din cauza coronavirusului

”Spre deosebire de vaccinuri, un anticorp oferă o protecţie imediată, dar doar pe termen scurt. Avantajul acestei abordări în raport cu vaccinurile este că pacienţii nu au nevoie să producă proprii anticorpi...Lucrătorii din sectorul sănătăţii sau persoanele care riscă să fie expuse la virus pot să beneficieze de o protecţie imediată”, potrivit comunicatului.

În prezent au loc experimente pentru confirmarea acestor rezultate folosind tulpina patogenă a virusului, iar cercetătorii VIB pregătesc în acelaşi timp faza de testare pre-clinică pentru un tratament împotriva coronaviruslui.

Citeste si: Starul din Game of Thrones, depistat cu COVID - 19. Mesajul lui Kristofer Hivju

Echipa de cercetători condusă de Xavier Saelens lucrează la un posibil tratament împotriva infecţiei virale de la debutul epidemiei de coronavirus.

”Anticorpul este dezvoltat în colaborare cu două echipe de cercetători din Statele Unite”, a precizat VIB-UGent.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si