Ion Iliescu s-a izolat în casă și scrie la o carte! Măsuri stricte pentru fostul președinte din cauza coronavirusului

Ion Iliescu a fost sfătuit de medici să evite orice contact cu exteriorul, până la încheierea pandemiei de coronavirus.

Radu Constantin, luni 16 martie 2020 , 21:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ion Iliescu va rămâne în vila lui de protocol din cartierul Primăverii până la încheierea pandemiei de coronavirus. Cu toate că se simte bine iar medicii îi recomandaseră să-și reia plimbările odată cu venirea temperaturilor mai ridicate, tot specialiștii i-au recomandat acum să nu părăsească sub nici o formă locuința și să evite contactul cu persoanele din exterior. Ion Iliescu a împlinit 90 de ani pe 3 martie și suferă de afecțiuni cardiace.

Conform unor surse din apropierea familiei fostului președinte, acesta își petrece timpul scriind la o carte pe care ar vrea s-o publice până la sfârșitul acestui an. Iliescu și-a ales o temă destul de controversată, în condițiile în care el este unul dintre persoanele trimise în judecată în dosarul Mineriadei: el va scrie despre perioada primilor trei ani de după Revoluția din 1989.

Ion Iliescu a fost vizitat de câțiva prieteni pe 3 martie, de ziua lui

Singurele persoane cu care Ion Iliescu mai are contact în aceste zile sunt soția lui, Nina, unul dintre asistenții săi și un angajat SPP însărcinat cu asigurarea protecției personale ale fostului șef de stat. Acestea sunt persoanele care se asigură ca fostului președinte să nu-i lipsească nimic în aceste zile. Pe 3 martie, când Iliescu a împlinit 90 de ani, el a fost vizitat de câțiva prieteni.

Citeste si: ULTIMA poză cu Ion Iliescu! Avem singura fotografie cu fostul președinte al țării după ce a împlinit 90 de ani FOTO

În ultimii ani, Ion Iliescu a fost spitalizat de câteva ori, ultima dată în iunie 2019. La începutul lunii aprilie, el a fost operat la Institutul C.C. Iliescu din Capitală. Fostul preşedinte a mai fost operat la inimă, fiindu-i montate câteva stenturi, una dintre operaţii fiind făcută la Paris în 2007. Ion Iliescu a fost președinte al României între 1990 și 1992. Ulterior, el a mai avut două mandate de șef al statului, între 1992-1996 și 2000-2004.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si