Lovitură pentru Liviu Dragnea: Insula Belina revine în administrarea statului

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, în deschiderea şedinţei de Guvren că Insula Belina şi Braţul Pavel vor reveni în administrarea statului, ”după o lungă perioadă în care au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD şi ai lui Dragnea”.

Author: A.M.S. joi 21 mai 2020 , 17:27

Insula Belina Liviu Dragnea
Insula Belina Liviu Dragnea
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  ”Încheiem acest episod trist în care baronii roşii au încercat să transforme în moşie proprie proprietăţi ale statului român”, a afirmat premierul.

  ”Oh Belina! Am o veste bună să vă dau: după o lungă perioadă în care Insula Belina şi braţul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD şi ai lui Dragnea, azi Insula Belina va reveni în administrarea statului.

  Se semnează procesul verbal de preluare de către Apele Române a Insulei Belina şi Braşului Pavel. Preluarea se va face fără contractele pe care le încheiase Consiliul Judeţean cu Tel Drum. Preluarea va fi curată” a anunţat, joi, premierul Ludovic Orban.

  Insula Belina Liviu Dragnea
  Insula Belina Liviu Dragnea

  Citeste si: CNCD i-a amendat pe Klaus Iohannis, PSD și Traian Băsescu

  Premierul a cerut să se verifice tot ce s-a construit ilegal în Insula Belina, iar Ministerul Mediului să decidă, prin HG, modul de administrare a Insulei Belina.

  ”Aşteptăm HG cu celeritate, să încheiem acest episod trist în care baronii roşii au încercat să transforme în moşie proprie proprietăţi ale statului român”, a mai declarat premierul.

  Citeste si: Cererea prin care Liviu Dragnea a reclamat că este ţinut în detenţie în mod ilegal, retrimisă la Tribunalul Bucureşti

  Insula Belina şi Braţul Pavel intraseră în 2013 în administrarea CJ Teleorman, care le-a închiriat rapid firmei TelDrum.

  Ulterior, Sevil Shhaideh, fost premier, a fost trimisă în judecată în dosarul deschis de DNA pe această temă.

  Insula Belina Liviu Dragnea
  Insula Belina Liviu Dragnea

  Citeste si: Un primar PSD a murit. Avea doar 38 de ani

  În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că în anul 2013, ”prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice”, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel (cu suprafaţă de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, ”au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private”.

   


  Abonează-te pe


  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si