Iulian Boț a fost arestat la Padova, în Italia. Liderul clanului de romi din Lugoj a fost trădat de fotografii și videouri de pe rețelele de socializare, după ce o filmare cu el la o petrecere cu lăutari a apărut pe internet. În filmări, el apare în timp ce stă la masă cu un cântăreț de manele și dă dedicații. 

Cum a fost depistat bărbatul

În urma unei anchete, militarii Unității de Investigații a Comandamentului Provincial, conduși de colonelul Giovanni Garrasi, l-au urmărit și l-au reținut pe interlopul de 42 de ani.

Citește și: Anchetă la Primăria Hunedoara, după ce un muncitor s-a prăbușit de pe acoperișul palatului administrativ

”La data de 20 martie 2023, în urma schimbului de date şi informaţii cu autorităţile din Italia, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, urmărit internaţional, căutat în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile  române. Pe numele acestuia, Curtea de Apel Timişoara a emis, la data de 13 martie 2023, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare, pentru evaziune fiscală, cumpărare de influenţă şi constituire a unui  grup infracţional organizat”, a transmis, marţi, IPJ Timiş.

Autorităţile italiene urmează să iniţieze procedura prevăzută pentru punerea în aplicare a mandatului european de arestare, în vederea predării. 

Citește și: Un dentist și-a otrăvit soția ca să o înlocuiască cu iubita. Cum s-a aflat adevărul

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

”Schimbul de date cu autorităţile italiene a fost efectuat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Timiş, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională- Biroul SIRENE”, a precizat IPJ Timiş.

A fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare

Iulian Boț are de ispășit o pedeapsă de 4 ani și 8 luni în România.

Interlopul, cunoscut sub numele de Viscol, este liderul unei cunoscute familii de romi din Lugoj, judeţul Timiş. Acesta a fost condamnat de ÎCCJ, în 13 martie 2023, pentru evaziune fiscală într-un dosar în care a fost cercetat şi condamnat la închisoare cu executare şi fostul şef al IPJ Timiş Sorin Muntean.

Citește și: Un boxer din Marea Britanie a murit subit la vârsta de 19 ani/ Antrenor: ”Cred că a fost cel mai talentat copil pe care l-am văzut venind din Bristol”

Acesta a fost condamnat la închisoare pentru că l-ar fi ajutat pe interlop să scape de dosarul de evaziune fiscală. 

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

În același dosar a mai fost condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare și comisarul-şef Pavel Dumitru. Un contabil al firmei pe care o avea Boț a fost condamnat, la 4 ani şi 8 luni de închisoare, iar avocatul lui Boț, Marian Bâlc, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. 

Citește și: Motivul pentru care lui Andrew Tate nu i se acceptă controlul judiciar. Totul a ieșit la iveală

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat săptămâna trecută sentința definitivă în dosar. Tot atunci, Înalta Curte de Casație a României a pronunțat sentința definitivă și împotriva lui Viscol și a fost emis și mandatul european de arestare pentru el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si