Intră din nou România în lockdown în octombrie 2021? Noi măsuri restrictive anunțate de Klaus Iohannis

Lockdown România 2021: Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat joi seară, 20 octombrie 2021, imediat după ședința de la Palatul Cotroceni, faptul că masca va deveni obligatorie peste tot, vor exista restricții dure pentru nevaccinați, iar circulația pe timp de noapte va fi restricționată.

Author: Andreea Stoica miercuri 20 octombrie 2021 , 12:12

Lockdown Romania 2021

Va intra România din nou în lockdown în 2021?

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE: Restrictii pe timp de noapte

Președintele României, Klaus Iohannis, în urma ședinței de la Palatul Cotroceni, de miercuri seară, 20 octombrie 2021, a declarat faptul că că s-a decis ca toţi elevii să intre în vacanţă două săptămâni, de luni şi că tot de luni masca va deveni obligatorie peste tot.

Totodată, președintele a spus că va fi restricţionată circulaţia pe timp de noapte, excepţie făcând cei vaccinaţi. În timpul zilei, la majoritatea activităţilor, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Preşedintele a avettizat că cei nevaccinaţi vor avea o sumedenie de restricţii.

”Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluţie e vaccinarea”, a subliniat Iohannis.

Întră sau nu România, din nou, în lockdown în octombrie 2021? Aceasta este întrebare pe care ne-o adresăm cu toţii în aceste momente. Preşedintele Klaus Iohannis a convocat o şedinţă de urgenţă la Palatul Cotroceni, urmând ca după ora 17:30 şeful statului să anunţe noi restricţii.

Deşi autorităţile au afirmat în ultimele zile că România nu va intra într-un nou lockdown în octombrie 2021, încă nu este clar care sunt noile restricţii în contextul în care ieri a fost înregistrat un nou record de infectări şi de decese cauzate de COVID-19. În plus, la ATI nu mai sunt locuri disponibile, luându-se decizia ca pacienţi români să fie transferaţi în Ungaria astfel încât să primească îngrijirile medicale de care au nevoie.

Românii aşteaptă cu sufletul la gură să afle dacă intră din nou în 2021 România în lockdown şi ce anunţ va face preşedintele Klaus Iohannis în această seară.  Declaraţiile preşedintelui vor fi transmise în direct pe stirilekanald.ro. Vă ţinem, aşadar, la curent cu deciziile și restricțiile stabilite de autoritățile statului.

Specialiştii spun că urmează un nou lockdown în România în octombrie 2021

Din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectări cu COVID-19, un lockdown în România este din ce în ce mai necesar. De asemenea, Alexandru Rafila, fostul reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că un lockdown este o măsură pe care multe țări au luat-o când stăteau mai bine decât România la capitolul „incidență”.

​În România este necesar un lockdown total, cu toate școlile în online. "În acest moment suntem ca într-un camion plin cu bolovani lansat spre prăpastie", a declarat profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheș într-o dezbatere HotNews.ro LIVE. De aceeași părere este și medicul Radu Lupescu din Franța care a spus că aceste decizii sunt necesare în condițiile în care procentul de vaccinare este foarte scăzut în România. Spre deosebire de țara noastră, datorită vaccinării în Franța viața se apropie de normal.

Citeste si: Guvernul Dacian Cioloș, la votul de învestire în Parlament. "Trebuie să scoatem căruţa din mocirlă", spune Cioloș. A început votul (VIDEO)

Klaus Iohannis anunţă măsuri clare, restrictive 

Președintele Klaus Iohannis a afirmat ieri, 19 octombrie 2021, că, în contextul crizei sanitare în valul 4 al pandemiei Covid-19, a convocat o ședință, pentru miercuri, cu responsabilii guvernamentali, pentru a institui „măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”. Acesta a spus că pregătirea valului 4 a fost deficitară iar campania de vaccinate „mult prea lentă”.

Va intra România din nou în lockdown în 2021? Preşedintele Iohannis anunţă noi restricţii

Preşedintele Klaus Iohannis

„18.863. Nu este un simplu număr, sunt 18.863 de inimi de români care de astăzi bat cu teamă de necunoscut, cu teama că sunt bolnavi de COVID-19, fiecare dintre ei cu familii și oameni dragi care poate au luat și ei, la rândul lor, boala.

574. Nu este un simplu număr, sunt 574 de inimi de români care au încetat să mai bată fiindcă au pierdut lupta cu acest virus ucigaș. Oameni care, în urmă cu doar câteva săptămâni, se bucurau de viață, visau și își făceau planuri de viitor, lasă acum în urmă lacrimile și disperarea celor care le plâng moartea.

Mame și tați despărțiți definitiv de copiii care niciodată nu vor putea fi consolați de pierderea părinților. Oameni care îi pierd pe cei pe care îi iubesc, fără să mai apuce să-și ia rămas bun, oameni care îngroapă acum alături de cei dragi și o parte din sufletul lor.

1805. Nu este un simplu număr, sunt 1805 de români care se luptă minut de minut pentru fiecare respirație, pentru fiecare gură de aer.

Toate acestea, 18.863 de cazuri noi de îmbolnăviri de COVID-19, 574 de decese, 1805 cazuri la secțiile de terapie intensivă sunt doar raportările zilei de astăzi.

Citeste si: Îndemnul Bisericii Ortodoxe în contextul unui record de infectări: „să asculte exclusiv sfaturile medicilor”

În realitate, sunt milioane de români afectați, cu viețile schimbate de multe ori ireversibil de efectele acestei pandemii.

Spitale arhipline, secții de terapie intensivă care nu mai fac față, medici epuizați. Acest coșmar ne arată că, din păcate, valul 4 se dovedește mult mai agresiv chiar și decât cele mai pesimiste așteptări și prognoze.

Pregătirea acestui val, pe fondul unei campanii de vaccinare care s-a mișcat mult prea lent, a fost deficitară. Cauzele sunt multiple. Dar și dacă vedem cine și ce a greșit, acum ceea ce mai contează este să reușim să depășim această mare cumpănă.

Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților și cifrele de azi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum.

Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor.

Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de proporții teribile. Nu avem însă altă opțiune decât să o depășim.

Prioritatea zero este în acest moment salvarea vieții semenilor noștri, protejarea sănătății celor vulnerabili și a celor bolnavi, pe care asistența medicală îi poate ajuta să depășească cu bine această maladie.

Orice alte teme trec în plan secund, nimic, nimic nu este mai presus de viață și trebuie să facem tot ce este omenește posibil, chiar și în ceasul al doisprezecelea, pentru a o proteja.

Citeste si: Capitala a înregistrat o nouă creștere a ratei de infectare cu SARS-CoV-2. Incidența a ajuns la 16,44 la mie, astăzi

Zi de zi, chiar în aceste momente, medicii și personalul medical din spitalele noastre duc o luptă epuizantă pentru viață. Dar nici sistemele medicale performante din țări cu o infrastructură sanitară dezvoltată nu pot face față unui număr atât de mare de îmbolnăviri.

Este motivul pentru care am solicitat ajutor extern și suntem recunoscători tuturor statelor care ne vin în sprijin.

Dragi români,

Vaccinarea este singura soluție care vedem că funcționează în toate statele în care pandemia a fost semnificativ redusă prin vaccinarea populației în proporție covârșitoare.

Este în același timp și argumentul suprem împotriva tuturor celor care, contestând cu premeditare sau din ignoranță vaccinurile, sunt indirect responsabili și vinovați de suferința semenilor pe care, chipurile, încearcă să îi salveze de efecte secundare adverse imaginare.

Vaccinurile anti COVID sunt sigure și eficiente, la fel cum și formele severe și decesele cauzate de această boală sunt reale și dramatice.

Intră din nou România în lockdown în octombrie 2021

Intră din nou România în lockdown în octombrie 2021

Conspirațiile și teoriile fake news fac extrem de mult rău celor încurajați să refuze tocmai soluția care le-ar putea salva viața.

În același timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă și este nevoie de ele acum.

Citeste si: Noi restricții în România, stabilite astăzi! Se decide dacă se intră din nou în lockdown. Klaus Iohannis a convocat ședință la ora 17:30

Fie că vorbim de Certificatul verde adoptat în regim de urgență de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea și interacțiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma și pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea. Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toți, ca societate.

Dragi români,

Știu că este foarte greu, dar nu vă pierdeți speranța! Istoria națiunii noastre greu încercate stă mărturie că atunci când am fost solidari am trecut cu bine peste cele mai cumplite încercări. O putem face și acum.

Vaccinați-vă, purtați mască, evitați aglomerațiile, păstrați distanța socială cât mai mult timp posibil! Suntem în al doisprezecelea ceas, să ne protejăm și să salvăm viețile celor apropiați!

Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate tuturor”, a declarat Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

Un noul lockdown în România în 2021? Preşedinte ţării anunţă noi restricţii

Un noul lockdown în România în 2021? Preşedinte ţării anunţă noi restricţii

Medic de renume, despre situația dezastruoasă din România în 2021: ”Trebuie să intrăm în lockdown urgent”

Președintele Colegiului Medicilor, prof. dr. Daniel Coriu, spune: ”Nu mai avem de făcut decât să încercăm să mai salvăm oamenii. Eu acum nu văd altă soluție decât un lockdown urgent. Trebuie oprită activitatea și vaccinată populația.

Fiecare om din această țară trebuie să înțeleagă că este în pericol. Fiecare dintre noi trebuie să încerce măcar să convingă pe cineva din jur să se vaccineze”, a explicat prof.dr. Daniel Coriu pentru Ziare.com.

Întrebat despre când ar fi oportun un astfel de lockdown, medicul a precizat: ”trebuia să se întâmple deja”.

”Am intrat într-un șir de erori încă din vară când ne relaxam. Noi trebuia să luăm atunci măsurile pe care ei vor să le ia, cum este pașaportul verde. Acum sunt în fază tardivă. Vom depăși și valul 4 însă cu ce preț? Vor muri foarte mulți oameni. Este dureros că marea majoritatea puteau fi prevenite prin această vaccinare”, a explicat președintele Colegiului Medicilor pentru Ziare.com.

Una din ţările cu cea mai mică rată de vaccinare din UE întră în lockdown în perioada 21 octombrie- 15 noiembrie

Letonia, una din ţările cu cel mai scăzut număr de persoane vaccinate anti-COVID-19 din Uniunea Europeană, a anunţat un lockdown în perioada 21 octombrie- 15 noiembrie pentru a încerca să încetinească creşterea ritmului infectării, transmite AFP.

"Sistemul nostru de sănătate este în pericol... Singura modalitate de a ieşi din această criză este să ne vaccinăm", a declarat prim-ministrul Krisjanis Karins după şedinţa de urgenţă a guvernului în care a pus pe seama ratei scăzute de vaccinare creşterea numărului de persoane spitalizate. Doar 54% din adulţii letoni sunt complet vaccinaţi, mult sub media UE de 74%, arată datele europene.

Lockdown Romania 2021

Va intra România din nou în lockdown în 2021?

Citeste si: Letonia intră în lockdown

Trebuie să-mi cer scuze faţă de cei deja vaccinaţi", a spus Karins, anunţând că magazinele, restaurantele, şcolile şi instituţiile de divertisment vor fi închise. Rămân deschise doar serviciile esenţiale, fiind de asemenea impusă interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, între orele 20:00 şi 05:00, scrie Adevărul.

Va fi permisă continuarea activităţilor cu participarea în persoană în domenii precum construcţiile, sectorul manufacturier şi serviciile esenţiale.

Unul dintre cele două mari spitale din Riga a început să instaleze paturi improvizate pentru pacienţii cu COVID-19 în atrium său pentru a face faţă afluxului de pacienţi, potrivit informaţiilor furnizate de postul naţional de radio.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Românii care nu pot dovedi că locuiesc la adresa din buletin, riscă să rămână fără... Românii care nu pot dovedi că locuiesc la adresa din buletin, riscă să rămână fără actul de identitate. Noul proiect al MAI vizează milioane de chiriași
spotmedia.ro
Un ochi bionic revoluţionar i-a redat parţial vederea unei femei Un ochi bionic revoluţionar i-a redat parţial vederea unei femei
spotmedia.ro
STB – terorism sindical și bombe cu ceas pe roți STB – terorism sindical și bombe cu ceas pe roți
b1.ro
Judecătorii au decis! George Burcea riscă pedeapsa cu închisoarea Judecătorii au decis! George Burcea riscă pedeapsa cu închisoarea
ziareonline.ro
Stirea zilei!  Anunțul bombă despre cazul Caracal! Devastator ce s-a întâmplat acum  Stirea zilei!  Anunțul bombă despre cazul Caracal! Devastator ce s-a întâmplat acum 
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Ciucă faca ravagii! A pus cărțile pe masă. Decizie bombă luată de premier Ciucă faca ravagii! A pus cărțile pe masă. Decizie bombă luată de premier
doctorulzilei.ro
Pașii de urmat pentru a face un test PCR gratuit. Lista spitalelor din București unde... Pașii de urmat pentru a face un test PCR gratuit. Lista spitalelor din București unde se poate realiza evaluarea COVID
romaniatv.net
ULTIMA ORĂ! A început să se tragă la granița cu Ucraina! ULTIMA ORĂ! A început să se tragă la granița cu Ucraina!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si