Intrarea în Egipt se va face, din 15 august, doar cu test negativ de coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe a anuţat, luni, că intrarea persoanelor în Egipt se va face, din 15 august, doar cu test negativ de coronavirus. Măsura nu se aplică, însă, persoanelor care sosesc prin intermediul curselor aeriene directe pe aeroporturile din Sharm El Sheikh, Taba, Hurghada, Marsa Alam şi Marsa Matrouh.

Author: Georgiana Balaban luni 10 august 2020 , 19:54

intrare egipt coronavirus
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile egiptene au anunţat noile măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, măsuri care vor intra în vigoare la data de 15 august 2020.

Astfel, conform informaţiilor comunicate public de către autorităţile egiptene, cetăţenii străini care se deplasează în Republica Arabă Egipt, inclusiv cetăţenii români, trebuie să prezinte la punctele de trecere a frontierei, în mod obligatoriu, un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecţia cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior efectuării călătoriei. Măsura nu se aplică persoanelor care sosesc prin intermediul curselor aeriene directe pe aeroporturile din Sharm El Sheikh, Taba, Hurghada, Marsa Alam şi Marsa Matrouh”, a transmis MAE.

Intrarea în Egipt se va face, din 15 august, doar cu test negativ de coronavirus

Sursa citată a prcizat că, potrivit noilor măsuri, persoanele care doresc să efectueze deplasări în/din Guvernoratul Sinaiul de Sud din/către alte localităţi aflate în Republica Arabă Egipt trebuie să prezinte, în mod obligatoriu, un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecţia cu SARS-CoV-2, în condiţiile menţionate anterior.

intrare egipt coronavirus

Informaţii cu privire la noua măsură sunt disponibile pe site-ul Ambasadei României la Cairo, la următorul link: https://cairo.mae.ro/local-news/1135.

Citeste si: Antonio Banderas are coronavirus

Citeste si: Organizaţia Mondială a Sănătăţii, avertisment cumplit: "Există multă durere, suferinţă"

Citeste si: Horoscop 11 august 2020. Clipe magice pentru aceste zodii

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Cairo: 002027359546, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Citeste si: Florin Salam, acuzații grave la adresa Institutului „Matei Balș” din Capitală

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: 002027359546.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://www.mae.ro/node/52005 şi https://cairo.mae.ro/.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si