„Cinci dintre concetăţenii noştri au murit din cauza unor inundaţii în provincia Kastamonu. Căutări continuă în vederea localizării unei persoane date dispărute”, a anunţat într-un comunicat Agenţia guvernamentală însăcrinată cu gestionarea catastrofelor naturale (AFAD).

Citeste si: Alertă de furtuni puternice în România. S-au înregistrat zeci de apeluri la 112

Inundațiile catastrofale au afectat mai ales provinciile Kastamonu, Bartin şi Sinop, situate la malul Mării Negre.

Ele au fost cauzate de precipitaţii intense, în noaptea de marţi spre miercuri.

Nivelul apei a crescut până la patru metri în anumite oraşe, miercuri, iar străzi din unele oraşe au devenit torente care au antrenat maşini şi panouri de semnalizare.

Citeste si: Cum să te protejezi în caz de furtună. Sfaturi care te vor ajuta să fii în siguranță

Inundații și incendii în Turcia. Tablou de coșmar

„Este o catastrofă pe care nu am mai trăit-o de 50 sau 100 de ani. Am înregistrat în unele locuri recorduri de preciptaţii”, anunţa miercuri ministrul Agriculturii şi Pădurilor Bekir Pakdemirli.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

inundații și incendii în turcia 2021
Inundații în Turcia.[Sursa foto: Captură Twitter]

Ploile intense au dus la alunecări de teren. S-a ajuns chiar la surparea parțială a unui pod rutier. Opt persoane au fost spitalizate, în urma acestei surpări.

Regiunile din nordul şi nord-estul Turciei sunt afectate cu regularitate de inundaţii sângeroase.

Citeste si: VIDEO| Codul roșu de vreme rea a făcut ravagii în Nord-Vestul țării. Zeci de acoperișuri și mașini au fost ciuruite de grindina violentă

Turcia a trecut prin evenimente cumplite în ultimele luni. Turcii au avut parte de episoade de secetă puternică şi incendii violente de pădure, de la sfârşitul lui iulie, la începutul lui august.

După aceste peripeții, mai mulţi oficiali politici şi asociaţii au îndemnat Guvernul să ia măsuri radicale în vederea uneireduceri a emisiilor de gaze cu efect de seră. Turcia nu a ratificat Acordul de la Paris de luptă împotriva modificărilor climatice din 2015.

Citeste si: ”Cod roșu pentru umanitate”. Raport ONU: Omenirea va asista la fenomene meteo extreme fără precedent în istorie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si