Iohannis, după ședința Consiliului European: Ambiția României este să ajungem din urmă media țărilor din UE

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Palatul Cotroceni, după ședința online a Consiliului European pe tema viitorului buget multianual și a fondurilor de revenire economică, că „ambiția” României este să ajungă la „media țărilor din UE”.

Author: R.B. vineri 19 iunie 2020 , 15:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

UPDATE: „Inca e nevoie de multe discutii pentru a pune toate lucrurile la punct. Nu toatea lumea este lamurita cum trebuie abordata suma finala pentru fodnul de recuperare. Trebuie sa mai discutam anumite conditii. Ce este important pentru noi este ca in actualul exercitiu bugetar Romania a avet dreptul la 44 de miliarde de euro.

Eu si intreaga echipa a Romaniei ne luptam sa obtinem o suma considerabil mai mare pentru urmatorul exercitiu bugetar. Asta inseamna bani pentru dezvoltare economica, sanatate, autostrazi, cai ferate, apa si canalizare, educatie, energie regenerabila si multe alte lucruri. Cred ca este evident ca Romania are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media tarilor din UE, asta este ambitia noastră”.

Citeste si: Alexandru Rafila: „Ne găsim în fața unei probleme de sănătate publică”

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, vineri, la reuniunea Consiliului European, în format videoconferinţă. Planul de relansare economică, Cadrul Financiar Multianual 2021- 2027 şi procesul de negociere a relaţiilor viitoare dintre UE şi Marea Britanie au fost pe ordinea de zi.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul reuniunii, vor fi abordate Planul de relansare economică şi Cadrul Financiar Multianual 2021-2027 revizuit, propuse recent de către Comisia Europeană, procesul de negociere a relaţiilor viitoare dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit al Marii Britanii, precum şi subiecte de politică externă.

Citeste si: Raed Arafat nu consideră că a greșit la Colectiv. Cum se apără secretarul de stat al MAI în fața acuzațiilor primite: „Dacă noi nu voiam să îi ducem, rămâneau acasă''- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citeste si: Marcel Pavel, mesaj de pe patul de spital: "M-au desființat efectiv, comportându-se precum hienele"

”Şefii de stat şi de guvern din statele membre ale Uniunii vor avea discuţii aprofundate cu privire la elementele incluse în pachetul de măsuri de relansare economică propus de către Comisia Europeană (Next Generation EU), prezentând poziţionările cu privire la aspectele de interes prioritar pentru statele membre. Ulterior acestei reuniuni, Preşedintele Consiliului European, domnul Charles Michel, va prezenta varianta revizuită a pachetului de negociere pentru viitorul buget al Uniunii pentru perioada 2021-2027 şi pentru Planul de relansare economică”, a transmis Administrţia Prezidenţială. 

Preşedintele României va menţiona că propunerile Comisiei Europene reprezintă o bună bază de pornire în negocieri, în vederea asigurării resurselor pentru acoperirea nevoilor financiare substanţiale din perioada post-criză COVID-19.

”Şeful statului va sublinia faptul că toate statele membre au nevoie de sprijin financiar în acest proces de recuperare economică, chiar dacă într-o măsură diferită, în condiţiile în care instrumentele şi mecanismele naţionale se dovedesc insuficiente într-un astfel de context. Astfel, asigurarea unui acces rapid şi eficient la finanţare pentru toate statele membre este esenţială pentru a permite acestora să diminueze daunele produse de criză. Preşedintele Klaus Iohannis va reafirma sprijinul României pentru avansarea negocierilor în vederea obţinerii, cât mai curând posibil, a unui acord final privind viitorul buget multianual al Uniunii, subliniind că viitorul buget ar trebui să fie substanţial, echilibrat şi capabil să răspundă preocupărilor statelor membre”, a mai transmsi sursa citată. 

Citeste si: Fiul cel mare al Luminiței Anghel, dezvăluiri de coșmar pe internet! Tânărul a dezvăluit că nu se spală de săptămâni întregi, iar motivul i-a uluit pe toți- kfetele.ro

Citeste si: Andreea Popescu, fosta dansatoare a Deliei, dezvăluiri neașteptate despre artistă:”Lumea a judecat-o foarte greșit, fără să se știe motivul. Vrea copii”- radioimpuls.ro

Citeste si: Prima reacție a Președintelui Klaus Iohannis după ce PSD a anuțat moțiunea de cenzură: „Mi se pare lipsit de bun simț”

De asemenea, membrii Consiliului European vor discuta despre paşii de urmat în cadrul negocierii relaţiilor viitoare dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit al Marii Britanii, având în vedere faptul că progresele obţinute până în prezent în procesul de negociere sunt limitate, existând un număr de domenii în care se menţin divergenţe importante între cele două părţi.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si