Iohannis, la ceremonia de Hanuka: Rămân profund angajat în păstrarea şi onorarea memoriei suferinţelor persoanelor persecutate din motive etnice în România mijlocului secolului trecut. Voi condamna orice manifestare de rasism, xenofobie sau antisemitism

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, la ceremonia de Hanuka desfăşurată la Templul Coral din Bucureşti, că rămâne "profund angajat în păstrarea şi onorarea memoriei suferinţelor persoanelor persecutate din motive etnice în România mijlocului secolului trecut".

Author: M.A. duminică 22 decembrie 2019 , 18:36

Iohannis, la ceremonia de Hanuka: Rămân profund angajat în păstrarea şi onorarea memoriei suferinţelor persoanelor persecutate din motive etnice în România mijlocului secolului trecut. Voi condamna orice manifestare de rasism, xenofobie sau antisemitism
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, la ceremonia de Hanuka desfăşurată la Templul Coral din Bucureşti, că rămâne "profund angajat în păstrarea şi onorarea memoriei suferinţelor persoanelor persecutate din motive etnice în România mijlocului
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Voi condamna orice manifestare de rasism, xenofobie sau antisemitism", a adăugat Iohannis.

"Ca în fiecare an, această Sărbătoare a Luminii îmi oferă prilejul de a vă transmite cele mai calde urări de bunăstare şi pace. În aceste zile de Hanuka, când viaţa tuturor evreilor se reîncarcă cu speranţă, cu puterea credinţei şi cu bucuria de a se afla laolaltă, în sinagogă, în familie şi în societate, sunteţi însoţiţi de respectul şi aprecierea cetăţenilor României, ţară la a cărei libertate, democraţie şi prosperitate aţi contribuit, timp de multe generaţii", a afirmat Iohannis, în discursul ţinut, duminică seara, la Templul Coral din Bucureşti, în cadrul ceremoniei de Hanuka.

El a adăugat că a promulgat legea prin care se majorează indemnizaţiile supravieţuitorilor Holocaustului, proiect iniţiat de reprezentantul minorităţii evreieşti în Parlamentul României şi sprijinit de toate partidele.

"Este o măsură oportună, care se adaugă cadrului legislativ de condamnare a antisemitismului şi recentei legi de instituire a Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România. Este însă şi o dovadă a consensului politic ce poate fi realizat pe tema înţelegerii şi asumării trecutului.

Tragediile istoriei nu trebuie uitate, pentru a nu se mai repeta vreodată. Sprijinul acordat supravieţuitorilor Holocaustului dă consistenţă unei astfel de atitudini", a spus Iohannis.

Citeste si: Incendiu violent într-un bloc din Beclean. Pompierii au evacuat 30 de persoane: ”Arde pe o suprafață de aproximativ 100 mp”

Citeste si: Guvernul marchează 30 de ani de la Revoluţie/ Orban: Revoluţia face parte din noi înşine; numai vinovaţii vor să ascundă adevărul/ Iohannis: Eroii au transformat un vis în realitate- VIDEO

El a menţionat că, în al doilea mandat ca preşedinte, va îndeamna la asumarea istoriei.

"Rămân profund angajat în păstrarea şi onorarea memoriei suferinţelor persoanelor persecutate din motive etnice în România mijlocului secolului trecut. Vă încredinţez că în acest al doilea mandat de Preşedinte al României voi îndemna la cunoaşterea şi asumarea istoriei de către întreaga societate românească, voi sprijini măsurile de educare a noilor generaţii în spiritul toleranţei şi voi condamna orice manifestare de rasism, xenofobie sau antisemitism", a subliniat Iohannis.

Citeste si: Consiliera lui Klaus Iohannis s-a îmbogăţit în cei 3 ani petrecuţi la Cotroceni! Mădălina Dobrovolschi s-a mutat la vilă şi şi-a luat un jeep de 20.000 de euro!

La ceremonie au participat şi premierul Ludovic Orban şi vicepremierul Raluca Turcan.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Momente dramatice la Survivor Romania 2021! Cine este eliminat in lacrimi din... Momente dramatice la Survivor Romania 2021! Cine este eliminat in lacrimi din competitie dintre Stefan Ciuculescu, Raluca Dumitru, Andrei Dascalu si Marius Craciun
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si