Iohannis, la Ministerul Justiţiei: Se închide o etapă de tristă amintire. Trebuie reluată discuţia pe legile justiţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, la ceremonia de învestire a noului ministru al Justiţiei, despre rediscutarea legilor justiţiei "aşa cum trebuia făcut de la început”, împreună cu profesioniştii din sistem.

R.B., marți 05 noiembrie 2019 , 15:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Se închide o etapă, dacă pot să parafrazez, de tristă amintire deja, guvernele pesediste eşuate. Acum începe o guvernare care se va face numai în interesul românilor şi al României.(...) Eu îmi doresc foarte mult pentru România şi pentru români o justiţie dreaptă, o luptă anticorupţie eficientă", a spus Iohannis. El i-a mulţumit Anei Birchall pentru munca sa ca ministru al Justiţiei şi a spus că a constatat că aceasta s-a "implicat total” în rezolvarea problemelor.

Citeste si: Premierul Ludovic Orban anunţă că se lucrează la Ordonanţa de Urgenţă privind restructurarea Guvernului

"Se închide o etapă, dacă pot să parafrazez, de tristă amintire deja, guvernele pesediste eşuate. Acum începe o guvernare care se va face numai în interesul românilor şi al României.(...) Eu îmi doresc foarte mult pentru România şi pentru români o justiţie dreaptă, o luptă anticorupţie eficientă, iar dvs, domnule ministru, aveţi sarcină dificilă: avem legile justiţiei care au fost masacrate de fosta majoritate toxică pesedistă din Parlament. Ele sunt în funcţiune, dar asta nu înseamnă că sunt perfecte. Trebuie reluată discuţia, trebuie reluată aşa cum trebuia făcută de la început, împreună cu profesioniştii din sistem, împreună cu forurile cu care suntem parteneri, cu GRECO, cu Comisia Europeană, împreună cu politicienii de bună credinţă, iar acolo unde se găseşte că modificările au fost bune să fie lăsate, iar acolo unde se găseşte că au fost eronate să fie corectate”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, marţi, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Justiţiei de către Cătălin Predoiu.

Klaus Iohannis a apreciat că "ar fi fost o reală catastrofă naţională" dacă ar fi continuat "asaltul pesedist asupra codurilor”.

Citeste si: Ludovic Orban, anunț de ultimă oră: Anunț „decapitarea" tuturor șefilor puși politic în Poliţie!

Şeful statului a catalogat managementul Ministerului Public drept "o parte specială şi complicată” care revine noului ministru, în acest context arătând că este încredinţat că se vor găsi cele mai bune soluţii pentru conducerea acestui minister, care este acum asigurată interimar. 

Iohannis i-a spus noului ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu că va avea şansa "de a repune în matca lor normală multe lucruri”, catalogându-l pe acesta drept "un adevărat profesionist”.

Şeful statului i-a mulţumit Anei Birchall pentru munca sa ca ministru al Justiţiei şi a spus că a constatat că aceasta s-a "implicat total” în rezolvarea problemelor.

"Au fost situaţii critice în care dvs., ca ministru al Justiţiei, aţi fost în contrasens cu conducerea Guvernului şi a partidului care a dat acel guvern eşuat şi să ştiţi că am apreciat de

fiecare dată această postură pe care aţi avut-o, o postură pentru sistemul de justiţie, pentru independenţa justiţiei şi nu pentru nişte politruci care au încercat să subjuge sistemul românesc de justiţie”, i-a spus preşedintele Klaus Iohannis Anei Birchall. 

La rândul său, premierul Ludovic Orban a afirmat că "asaltul puterii politice a asupra justiţiei a încetat", promiţând că "toată acţiunea guvernamentală va fi orientată pentru a asigura independenţa justiţiei”.

Premierul a subliniat că unul dintre obiectivele Guvernului este ridicarea MCV, lucru "care nu se poate realiza decât punând în practică recomandările experţilor europeni şi ţinând cont de punctele de vedere ale Comisiei de la Veneţia şi GRECO cu privire la justiţia din România”. 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A început maratonul de vaccinare în Capitală. Mii de români s-au prezentat la centrele... A început maratonul de vaccinare în Capitală. Mii de români s-au prezentat la centrele de imunizare: ”În timpul nopţii au fost şi câte 5 persoane pe minut”
spotmedia.ro
Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci... Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci îi vei spune lui George unde vrei să mergi în vacanță și el va face ca asta să se întâmple
spotmedia.ro
Vacanțele în străinătate se vor scumpi considerabil vara asta. Anunţul vine direct de... Vacanțele în străinătate se vor scumpi considerabil vara asta. Anunţul vine direct de la Booking.com
b1.ro
Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului... Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației
infoactual.ro
Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă
infoactual.ro
Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si