Iohannis: PSD este preocupat de jocuri politice şi de combinaţii meschine

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat marţi politicienii care nu respectă restricţiile impuse în contextul pandemiei şi a acuzat PSD că, în acese vremuri are ca prioritate dărâmarea Guvernului.

I.C., marți 19 mai 2020 , 17:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

El a afirmat că în ultimele zile, de la intrarea în starea de alertă, a văzut foarte mulţi români care respectă în continuare regulile, dar din nefericire a văzut şi comportamente contrare regulilor sanitare. Preşedintele a avut marţi două runde de discuţii cu premierul Ludovic Orban şi cu membri ai Guvernului pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei de COVID -19.

Citeste si: Iohannis: „Unii au înțeles greșit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor” LIVE VIDEO

”Din nefericire, au fost în aceste zile şi exemple de comportamente în totală contradicţie cu normele sanitare pe care trebuie să le respectăm cu toţii. Unii au înţeles complet greşit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor. Procedând aşa, s-au pus atât pe ei, cât şi pe ceilalţi în pericol. Dragi români, virusul este încă printre noi. Cu cât conştientizăm mai bine că este responsabilitatea fiecăruia să urmeze câteva reguli simple de prevenţie, cu atât cresc şansele noastre, ale tuturor, să controlăm şi în cele din urmă să stopăm definitiv epidemia. Altfel, există în mod real riscul de a ne confrunta cu o explozie majoră a infectărilor, iar în acest moment trebuie să vă spun că dacă regulile vor fi constant încălcate, ne îndreptăm cu siguranţă spre un scenariu în care vom avea noi focare şi un nou val de îmbolnăviri”, a declarat Iohannis.

Citeste si: Orban: Va fi analizată reluarea spectacolelor în aer liber. Susţin un plan de sprijinire a sectorului cultural

Preşedintele a cerut autorităţilor locale să-şi asume un rol mai mare în comunităţi şi a reluat avertismentul referitor la posibilitatea reinstituirii stării de urgenţă, dacă situaţia o va impune.

El s-a referit la ”iresponsabilii care propagă teorii ale conspiraţii pentru a sădi neîncrederea în rândul cetăţenilor”, erodâmd autoritatea statului.

Iohannis a apreciat ca fiind foarte grav faptul că unii politicieni încurajează încălcarea regulilor

”Sunt aceiaşi politruci vechi de 30 de ani”, a subliniat Klaus Iohannis.

Citeste si: PSD vrea eliminarea obligativității de a purta mască pentru anumite categorii

”Prioritatea PSD e în aceste vremuri grele, culmea, dărâmarea guvernului, aşa cum a anunţat cu mândrie liderul partidului. Depunerea unei moţiuni de cenzură e o dovadă de maximă iresponsabilitate”, a remarcat Iohannis, adăugând că PSD se ocupă de ”jocuri politice şi combinaţii meschine pentru a da jos guvernul” şi că social democraţii doresc o criză politică profundă, suprapusă peste cea sanitară.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si