Iohannis retrimite în Parlament proiectul de lege prin care BNR e obligată să aducă în ţară rezerva de aur

Preşedintele Klaus Iohannis a decis să trimită spre reexaminare Parlamentului proiectul de lege, iniţiat de fostul lider PSD Liviu Dragnea şi senatorul PSD Şerban Nicolae, prin care Banca Naţională a României (BNR) este obligată să aducă în ţară rezerva de aur depozitată în Londra, la Banca Angliei.

Author: R.B. miercuri 20 noiembrie 2019 , 14:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Iohannis consideră că legea nu respectă angajamentele luate de România în Tratatul de Funcţionare a Uniunii Europene.

În plus, legea ar fi fost adoptată fără consultarea Băncii Centrală Europeană, nu are în vedere obiectivele de aderare a ţării noastre la zona euro şi nici nu este clară cu privire la procedura de repatriere şi costurile acesteia.

Citeste si: Ce vrea să facă Mugur Isărescu cu aurul României

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Sore nu neagă relația cu Răzvan Miheț. Primele declarații ale artistei: "Se poate observa"- wowbiz.ro

Proiectul a fost adoptat în luna aprilie, cu câteva ore înainte ca şi Guvernul să adopte actul prin care ar fi avertizat Parlamentul că, pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să aibă acordul Băncii Centrale Europene (BCE).

Citeste si: Romania sta pe o comoara uriasa cu care am putea achita de 7 ori datoria externa ce se ridica la aproape 100 de miliarde de euro

Anterior atât Consiliul Legislativ, cât şi BNR au avertizat că o astfel de modificare a statului BNR are nevoie de avizul respectiv.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si