Ion Ceaușescu, fratele cel mic al lui Nicolae Ceaușescu, a murit la 88 de ani

Fratele cel mic al lui Nicolae Ceaușescu, Ion Ceaușescu, s-a stins din viață în această dimineață. Avea 88 de ani.

M.A., duminică 10 mai 2020 , 11:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ion Ceaușescu a fost cel de-al șaptelea frate al fostului președinte, fiind cel mai mic dintre toți. 

Ion Ceaușescu a lucrat ca inginer agronom și toată viața a fost o fire retrasă și nu a vrut să se afișeze.

Nu se cunosc detalii referitor la ce anume i-a provocat decesul lui Ion Ceaușescu.

Citeste si: Buzău: Bărbatul despre care autoritătile afirmă că s-a aflat la originea focarului din cartierul Poştă a fost externat din spital

"Cinci din cei șapte băieți vor pleca în capitală și la Pitești, cei doi rămași angajându-se la muncă în sat., , [3]  Ion a avut o copilărie liniștită și datorită diferenței mare de vărstă nu  l-a avut în preajmă pe fratele său mai mare cu 14 ani, Nicolae Ceaușescu. Acesta din urmă era plecat la București.

În anul 1939 Ion Ceaușescu s-a înscris la școala elementară, terminând șapte clase în anul 1948, datorită unei întreruperi de doi ani. Urmând exemplul a patru frați mai mari și a multor alți tineri din epocă, acesta va părăsi satul natal.

Citeste si: Mircea Cărtărescu sare în apărarea lui Vladimir Tismăneanu: ”Cum i-au sărit în gât, ca pe arcuri, toți paznicii din oficiu ai moralității publice”

Ajuns în capitală își continuă studiile și se înscrie din anul 1949 la o Școală Medie din București, apoi intră în organizația U.T.M unde a fost secretar de grupă, membru în comitetul U.T.M. pe școală și membru în Biroul Regional București. Școala medie a absolvit-o în 1953.

Citeste si: Care era obiceiul la care Nicolae Ceaușescu nu renunța nici în ruptul capului? S-a aflat abia acum!

Cu ajutorul  fratelui său Nicolae Ceaușescu, care devenise influent în partidul comunist, Ion a fost trimis pentru calificare la Moscova, unde a urmat cursurile Școlii Medii de Energie Electrică până în anul 1956, an în care își întrerupe școlarizarea din cauza problemelor de sănătate", sunt informații prezentate într-un dosar din Arhivele Naționale, citat de historia.ro.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 25 ianuarie 2021. Leul s-a depreciat în raport cu moneda euro Curs valutar BNR luni, 25 ianuarie 2021. Leul s-a depreciat în raport cu moneda euro
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Ion Țiriac și-a uitat două mașini Ferrari într-un garaj din Munchen, timp de 10 ani. Ce... Ion Țiriac și-a uitat două mașini Ferrari într-un garaj din Munchen, timp de 10 ani. Ce s-a întâmplat apoi E DE NECREZUT!
monitorulcj.ro
Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut! Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut!
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si