Marele actor Ion Dichiseanu a murit. Era internat la Spitalul Floreasca de mai mult timp

Marele actor Ion Dichiseanu a murit, joi 20 mai 2021, la vârsta de 87 de ani. Era internat la Spitalul Floreasca de mai multe luni.

Author: Razvan Ilie joi 20 mai 2021 , 15:33

Ion Dichiseanu a murit
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ion Dichiseanu a murit, la vârsta de 87 de ani

Actorul Ion Dichiseanu a murit, joi 20 mai, la Spitalul Floreasca, unde era internat de mai mult timp. Îndrăgitul actor s-a stins din viață, joi, în jurul orei 15,00, potrivit Gandul.ro.

Marele actor Ion Dichiseanu a murit la vârsta de 87 de ani. Actorul era internat de mai bine de trei luni la Spitalul Floreasca din Capitală. Ion Dishiseanu a fost infectat cu o bacterie periculoasă, iar fiica acestuia lansase luna trecută acuzații de malpraxis la adresa unor medici. 

Citeste si: Fiica lui Ion Dichiseanu a făcut declarații inedite: „Vreau să dovedesc că a fost malpraxis”

Cine a fost Ion Dichiseanu

Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933 în Adjud. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București în 1959. 

Ion Dichiseanu era cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului Nottara, precum și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic. Unul dintre rolurile memorabile ale lui Ion Dichiseanu a fost acela din serialul TV "Toate pânzele sus".

Actorul se afla internat de peste 3 luni 

Fiica lui Ion Dichiseanu, Ioana, a vorbit recent despre starea de sănătate a tatălui ei, care este internat de mai bine de 3 luni. Marele actor se află internat la Spitalul Floreasca. Ioana dezvăluise la acel moment că Ion Dichiseanu este mai bine, însă nu știe cât timp va mai sta în spital.

Fiica lui Ion Dichiseanu a mărturisit că medicii au făcut greșeli enorme care au dus la înrăutățirea stării de sănătate a părintelui său.

Ion Dichiseanu, alături de fiica sa

Fiica lui Dichiseanu a declarat că este recunoscătoare medicilor care îl îngrijeau pe tatăl ei la Floreasca. Se pare că aceștia încercau să repare greșelile unor colegi de-ai lor care l-au tratat anterior pe Ion Dichiseanu.

„Este o poveste destul de lungă și, din păcate, există și medici mai puțin pricepuți.  Și în profesia asta trebuie să ai har. Cei de la Floreasca au grijă de el și le mulțumesc din tot sufletul, pentru că sunt niște oameni care au descoperit foarte multe erori", a declarat Ioana Dischiseanu cu mai puțin de o lună în urmă.

Fiica actorului a declarat că erorile medicale ar fi condus la înrăutățirea stării de sănătate a tatălui său. Ioana a mărturisit că analizele tatălui său au fost interpretate greșit. În urma interpretării, medicii au ajuns la concluzia că actorul suferă de cancer. După ce a fost trimis să facă o biopsie, Ion Dichiseanu ar fi contractat o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală.

Ion Dichiseanu, o carieră de peste 60 de ani[Sursa foto: Facebook ]

Ion Dichiseanu, o viață dedicată scenei și filmului

Din bogata filmografie a artistului, amintim: „Darclée” (1960), „Post-restant” (1961), „Porto-Franco” (1961), „Tudor” (1962), „Titanic vals” (1964) – Gigi Stamatescu, „Mofturi 1900” (1964), „Runda 6” (1965), „Dincolo de barieră” (1965), „Tunelul” (1966), „Frumoasele vacanţe (1967), „Amprenta” (1967), „Bătălia pentru Roma” (1968), „Aventurile lui Tom Sawyer” (1968), „Războiul domniţelor” (1969), „Castelul condamnaţilor” (1970), „Cântecele mării” (1971), „Printre colinele verzi” (1971), „Pistruiatul” (serial TV, 1973), „Muşchetarul român” (1975), „Cantemir” (1975), „Toate pânzele sus” (serial TV, 1977),  „Dragostea şi revoluţia” (1983), „Racolarea” (1985), „Triunghiul morţii” (1999), „15” (2005), „Vocea inimii” (2006), „Supravieţuitorul” (2008).

În 1979, Ion Dichiseanu a fost distins cu Premiul Asociaţiei Cineaştilor din România pentru rolul din lungmetrajul „Clipa”, în regia lui Gheorghe Vitanidis, iar în 2002 a fost decorat cu Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, „pentru prestigioasa carieră artistică şi talentul deosebit prin care a dat viaţă personajelor interpretate în filme, dar şi pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

În 2015, a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, în semn de preţuire pentru întreaga activitate în domeniul teatrului şi filmului. Un an mai târziu, a lansat cartea „Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”, în care evocă momente petrecute alături de celebra actriţă şi cântăreaţă Sara Montiel.

În martie 2017, actorul Ion Dichiseanu a primit „Premiul pentru Întreaga Carieră” în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Galei Premiilor Gopo, iar în luna mai, acelaşi an, a fost lansat la Bookfest volumul „Ion Dichiseanu: Adevărul, mai frumos decât legenda”, care cuprinde memoriile artistului şi multe informaţii pe care nu le-a povestit până acum.

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si