Ion Iliescu: „Am aflat cu profund regret vestea morții lui Oliviu Gherman”

Fostul președinte Ion Iliescu a transmis un mesaj, marți, în care spune că a aflat cu profund regret vestea morții lui Oliviu Gherman, fost președinte al Senatului și al FDSN.

Author: Alex Dumitrescu marți 11 august 2020 , 14:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

El a mai spus că a lucrat acesta aproape două decenii pentru a construi şi consolida u n partid de stânga, social-democrat, şi a apreciat mereu calmul şi deschiderea acestuia spre dialog, modul în care ştia să îşi asculte interlocutorii.

„Am aflat cu profund regret vestea morţii lui Oliviu Gherman, fost preşedinte al Senatului şi al FDSN, om politic de înaltă ţinută morală, om de stânga, cu principii de la care

nu a abdicat. Membru al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, a contribuit la definirea viitorului democratic al României ieşite din comunismul ceauşist”, a scris Ion Iliescu marţi pe blogul personal.

Fostul şef al statului a făcut o trecere în revistă a contribuţiei aduse de Oliviu Gherman.

Citeste si: Un bărbat din Sângeorz-Băi a vrut să curme viața soției sale, după care, și-a pus capăt zilelor, într-o magazie. Femeia a ajuns, cu ultimele puteri, la o stație de pompieri- kanald.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”- wowbiz.ro

„Am lucrat împreună aproape două decenii pentru construirea şi consolidarea unui partid de stânga, social-democrat, în România, un partid care să ducă mai departe valorile şi idealurile Revoluţiei Române. A contribuit, în funcţiile de reprezentare pe care le-a deţinut,

la definirea cadrului constituţional şi la adoptarea noului cadru legal, care să permită revenirea României în concertul naţiunilor europene, şi apoi integrarea ţării noastre în Uniunea Europeană şi în NATO. Este unul dintre politicienii care au contribuit decisiv la succesul Consensului de la Snagov, care a pregătit România pentru aderarea la Uniunea Europeană”, a completat Iliescu.

El a mai spus că i-a apreciat întotdeauna „calmul şi deschiderea spre dialog, felul în care ştia să-şi asculte interlocutorii”.

„Om de ştiinţă, fizician, profesor universitar, a adus în politică ceva din rigoarea, dar şi din deschiderea spre nou, specifice domeniului în care s-a format şi afirmat profesional. A fost un exemplu pentru o întreagă generaţie de oameni de stânga, care au găsit în Oliviu Gherman un model şi un sprijin. Am pierdut un prieten şi un camarad în efortul nostru de reconstrucţie democratică a României, pentru modernizarea ei, pentru afirmarea stângii moderne într-o ţară care se confruntă şi acum cu sărăcia şi cu inechităţile economice şi sociale. Dumnezeu să-l odihnească! Transmit sincerele mele condoleanţe familiei lui Oliviu Gherman”, a conchis Ion Iliescu.

Oliviu Gherman a decedat la vârsta de 90 de ani, anunţul fiind făcut marţi de fostul premier Adrian Năstase pe blogul personal.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si