Ionut a fost declarat mort la nastere si, abia dupa 8 ore, o asistenta a vazut ca isi misca manuta! El are nevoie de ajutorul nostru pentru a duce o copilarie normala

Ionut este baietelul care la nastere a fost declarat mort, si caruia abia dupa opt ore i s-a acordat primul ajutor iajutor, dupa ce o asistenta a vazut ca isi misca o manuta.

A.S., luni 26 martie 2018 , 10:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Din cauza perioadei prea lungi in care creierul nu a fost oxigernat, leziunule suferite au condus la un diagnistic crunt: paralizie cerebrala infantila, tetrapareza forma spastic-diskinetica, retrad psihic si de limbaj, epilepsie. Ionut nu a mers pana acum, abia de trei ani, de cand face aceste sesiuni de terapie la clinica din Barcelona a reusit sa faca primii pasi.

"El nu a stat nici macar in sezut, pana la trei ani. Nu credeam ca va face vreodata asemenea progrese", spune mama lui, Ilenuca Dobroschi.

Pentru el exista o sansa enorma, ca in cadrul Centrului Medical Essentis din Barcelona, sa continue terapiile incepute in anul 2016 si in urma carora Ionut a reusit sa faca primii pasi. Parinti salvatori a reusit sa-i ajute c cate doua-trei sedinte pe an, in urma carra Ionut a facut progrese uriase. Astazi, exista posibilitatea ca el sa stea acolo un an pentru terapie cotinua, avand in vedere ca face progrese consderabile, scrie Adevarul.ro. 

Pentru asta se desfasoara o campaie intensa pe reteaua de socializare, in ura careia se spera adunarea sumei de 41.500 de euro, necesara pentru un an de terapie. „Am demarat o campanie pentru Ionut, prin intermediul facilitatii oferite de Facebook, de a dona direct pe pagina lor”, spune Vasile Vlasin, presedintele Asociatiei Parinti Salvatori.

Potrivit lui, foarte multi oameni s-au mobilizat si au facut donatii, strangandu-se, pana acum aproape un sfert din banii necesari. "Deocamdata sunt extrem de multumit de mobilizare, in jur de 350 de persoane au donat peste 14.000 de euro. Avem, insa, nevoie de 41.500 de euro, ca sa il tinem timp de un an la terapii. in felul acesta economisim multi bani care, altfel, se risipesc pe transport si cazare in regim hotelier. in plus, terapiile acelea neintrerupte il vor pune pe picioare definitiv, comparativ cu situatia de pana acum, cand facea cate doua saptamani, de doua-trei ori pe an", a mai mentionat el.

Campania functioneaza pe baza de invitatii. Un utilizator Facebook isi poate invita prietenii din lista sa doneze pentru aceasta cauza, iar fiecare dintre cei invitati, la randul lor, poate sa trimita mai departe invitatii. Atunci cand un prieten invitat de un utilizator va dona, utilizatorul care a lansat invitatia va fi informat. „Fiind o aplicatie oferita de Facebook, relativ recenta, utilizatorii nu sunt inca foarte familiarizati cu ea, de aceea rata de raspuns este de doar 1-2%”, a mai metionat Vasile Vlasin.

Pentru cei care utilizeaza Facebook, donatia se poate face foarte usor, daca au un card: https://www.facebook.com/donate/578154519215002/

Donatiile se pot face si prin virament sau direct la orice agentie CEC Bank, in conturile:

RO43 CECE MM 2530 RON 0680 875 - cont in lei

RO90 CECE MM 25 C1 EUR 0680 876 - cont in euro - cod BIC (Swift) CECEROBU sau CECEROBUXXX

Titular cont: Asociatia pentru Educatie si Caritate - Cod Fiscal 9373178

Pentru depunere la ghiseul CEC Bank e suficient sa spuneti Codul Fiscal 9373178

Societatile comerciale pot face donatii pe baza de Contract de sponsorizare, iar suma donata poate fi dedusa din impozitul pe profit.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si