"Vreau sa fiu luat in seama la egalitate cu ceilalti inculpati din dosar. S-a spus ca, avand functie, as putea avea un ascendent. Sunt pedepsit pentru functie? Am inteles ca trebuie mentinut controlul pana la audieri, au fost audiati ceilalti, au spus tot ce aveau de spus, nu mai inteleg de ce sa fiu mentinut sub control judiciar. Eu am cursuri in fiecare zi si trebuie sa le intrerup sa merg la semnatura.

Nu am cartit, inteleg ca trebuie sa ma supun legilor, asa cum sunt oranduite. Va rog sa ma eliberati de aceasta povara, nu doar eu o suport, ci si cei care trebuie sa primeasca o invatatura de la mine", a spus arhiepiscopul in sala de judecata, conform Agerpres.

Instanta suprema a judecat o contestatie a DNA, dupa ce Curtea de Apel Constanta a decis, pe 31 octombrie, sa ridice controlul judiciar in cazul arhiepiscopului Teodosie, in dosarul in care acesta este judecat pentru fraude cu fonduri europene.

Arhiepiscopul Tomisului a fost trimis in judecata de DNA pentru savarsirea infractiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Potrivit DNA, in perioada 2010- 2016, Teodosie Petrescu, in calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, impreuna cu alti cinci inculpati, a folosit si prezentat declaratii false in relatia cu Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), pentru a primi fonduri europene.

In documentele prezentate la APIA, inculpatii au declarat, in mod nereal, ca folosesc anumite suprafete agricole (peste 300 ha), situate in zona denumita 'Ferma 3'- Nazarcea (localitatea Lumina, judetul Constanta), avand categoriile de folosinta 'vii pe rod cu struguri pentru vin'/'vii pe rod cu struguri nobili pentru vin', in conditiile in care, incepand cu

anul 2010, pe respectivele suprafete agricole nu mai existau astfel de culturi".

in declaratiile depuse apare si un alt aspect fals si anume ca s-au respectat normele privind bunele conditii agricole si de mediu, printre care si evitarea instalarii vegetatiei nedorite, in conditiile in care parcelele erau abandonate si invadate cu astfel de vegetatie, mentioneaza DNA.

Din ancheta efectuata de procurorii DNA a reiesit in acest caz obtinerea pe nedrept de fonduri europene in cadrul schemelor de plata pe suprafata unica in suma totala de 1.392.964 de lei.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si