VIDEO - ÎPS Teodosie nu recomandă fructele de mare în Postul Paștelui

Arhiepiscopul Tomisului critică consumul de fructe de mare în Post! Înaltul prelat consideră întreaga discuție o viclenie și susține că acestea sunt niște ”gângănii”.

Author: Andreea Albu marți 28 februarie 2023 , 14:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

ÎPS Teodosie  nu este de acord cu consumul de fructe de mare în timpului postului. Potrivit acestuia, fructele de mare sunt niște ”gângănii”, în niciun caz fructe permise pentru consum în timpul postului. 

Ce a declarat ÎPS Teodosie

„Nu prea-s de acord cu gângăniile, așa-numitele fructe de mare. E o păcăleală cu aceste fructe de mare. Care sunt animale, cum să fie fructe dacă mișcă?" a spus Teodosie într-o emisiune a postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, Radio Dobrogea. 

Citește și: Postul Paștelui 2023. Rugăciunea pe care credincioșii trebuie să o rostească în fiecare zi pentru sănătate și noroc

Teodosie le-a vorbit ascultătorilor despre dezlegarea la brânză și ouă, respectiv la pește:

"Până acolo au mers unele persoane, bătrâne, care după judecata lor, peștele e mai de dulce decât ouăle și brânza.

Deși eu am mai spus-o, dar se uită… Chiar unii o scoteau că e mai păcat să mănânci pește decât carne. S-a dus vorba asta ciudată. 

Citeste si: Trei cutremure în România, duminică! Unde s-au produs și ce magnitudine au avut- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

De câte ori este dezlegare în Postul Mare la brânză și la ouă? Niciodată! Dar la pește este, la Buna Vestire și la Intrarea în Ierusalim. În Postul Crăciunului, de atâtea ori este dezlegare la pește, după intrarea în biserică este dezlegare la pește sâmbăta și duminica și la sărbătorile mari, până la 20 decembrie, de Sfântul Ignatie.

Deci dezlegare la brânză și la ouă include în mod logic dezlegarea la pește. Peștele este mai de post decât brânza, laptele și ouă", a spus ÎPS Teodosie. 

Citește și: Rețete delicioase pentru Postul Paștelui. Cum prepari cele mai bune sarmale de post?

În România, piața fructelor de mare este estimată la 50 de milioane de euro. Un român consumă, în medie, 7 kilograme de pește pe an.

Când este dezlegare la pește

Postul Paștelui a început pe 27 februarie și va ține 40 de zile, la care se adaugă Săptămâna Patimilor. Postul Paștelui este cel mai lung și este cel mai aspru din punct de vedere alimentar. 

Citește și: Postul Paştelui 2023: Regulile de aur pe care credincioşii trebuie să le respecte cu stricteţe în Postul Mare

Prima dezlegare la pește din Postul Paștelui 2023 este pe data de 25 martie, atunci când creștinii ortodocși sărbătoresc Buna Vestire. Este o sărbătoare importantă, cu cruce roșie, o zi în care cei care țin post pot consuma preparate din pește.

Citeste si: Fiul cel mare al Luminiței Anghel, dezvăluiri de coșmar pe internet! Tânărul a dezvăluit că nu se spală de săptămâni întregi, iar motivul i-a uluit pe toți- kfetele.ro

Citeste si: Cât câștigă Eva Măruță din postările de pe rețelele sociale?! Nu o să îți vină să crezi ce sumă primește pentru o postare- radioimpuls.ro

Citește și: Începutul Postului Paștelui 2023. Tradiții și obiceiuri românești

Cea de-a doua dezlegare la pește din Postul Paștelui 2023 este de Florii, cu o săptămână înainte de Învierea Mântuitorului Iisus Hristos.

Se mănâncă pește în Postul Paștelui pe data de 9 aprilie, în Duminica Floriilor. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si