Povestea dramatică a unui român din Germania. I-a fost furată identitatea de două ori în ultimul an

Un român în vârstă de 36 de ani a fost victima unui furt de identitate. Bărbatul locuiește în Germania, acolo unde lucrează ca șofer de camion.

Author: Diana Bostan marți 28 februarie 2023 , 09:32

furt

Furt de identitate

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Victima furtului de identitate este Constantin Troncotă, originar din Variaș, județul Timiș. Bărbatul a plecat în Germania în căutarea unui trai mai bun, însă a avut parte doar de probleme.

Un român din Germania a fost victima unui furt de identitate

În anul 2018 bărbatul a fost oprit pentru un control de către poliția austriacă, fiind și arestat pe motivul că ar face parte dintr-o rețea de furturi

Bărbatul a povestit cum polițiștii i-au adus la cunoștință faptul că a  furat o mașină în valoare de 22.000 de euro. 

Citește și: Dispariție învăluită în mister. Un tată își caută cu disperare fiul: ”N-are acte, nu are telefon...”

Le-am spus că este sigur o greșeală, pot să dovedesc cu acte că eu lucrez în Germania, am online bankingul unde îmi intră salariul. M-au lăsat în pace, dar mi-au spus să iau legătura cu tribunalul unui oraș în care nu am fost niciodată.

După două luni de zile, când eram în Germania, m-a contactat un domn de la Inspectoratul de Poliție Timiș, care mi-a spus că datele mele de identitate au fost furate, ei cunosc persoana care apare cu numele meu, și că este un client mai vechi al poliției. Dar că trebuie să vin în România să dau niște declarații”, a povestit bărbatul, potrivit Rotalianul.

Bărbatul a fost supus unui test cu detectorul de minciuni

Românul s-a prezentat la sediul IPJ Timiș, acolo unde a fost măsurat, amprentat și fotografiat. Dar chiar și așa, bărbatul a avut probleme de fiecare dată când a trecut granița ungaro-română.

Citeste si: Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Cine sunt beneficiarii şi ce condiţii trebuie să îndeplinească- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

Citește și: „Am primit o scrisoare în care mi se spunea că sunt mort.” Ce a făcut bărbatul de 48 de ani pentru a dovedi că este în viață

„Trebuia să dau explicații că este vorba niște date furate, că există un dosar internațional legat de cei care furau mașini”, a spus Troncotă.

După ceva timp, Troncotă a fost înștiințat de faptul că bărbatul care îi furase identitatea a fost arestat.

Românul a fost victima unui furt de identitate pentru a doua oară

Bărbatul a fost reținut de către polițiști la începutul lunii februarie pentru că ar fi furat o barcă în valoare de 38.000 de euro.

Troncotă a povestit faptul că erau datele lui, însă nu era el bărbatul din fotografie, cel care a furat barca.

Citește și: Cum au reușit trei angajați ai unui mall să fure încălțăminte timp de 6 luni? Iată metoda folosită de tineri

Când am ajuns la poliție, ei aveau deja fotografie cu tipul pe care-l căutau. Avea toate datele mele, dar fotografia nu era a mea. Mi-au verificat telefonul, m-au întrebat unde am fost la o anumită dată, anul trecut.

Citeste si: „Cristi a fost cel care m-a încurajat și mi-a spus tot timpul că se va întâmpla, să am încredere și răbdare.” Ce a făcut Cristi Borcea când a aflat că va fi din nou tată!- kfetele.ro

Citeste si: Andreea Popescu, fosta dansatoare a Deliei, dezvăluiri neașteptate despre artistă:”Lumea a judecat-o foarte greșit, fără să se știe motivul. Vrea copii”- radioimpuls.ro

Le-am scos cronologia Google și am arătat cu minute unde eram, locația și cazarea. Dar era clar că nu sunt persoana căutată”, a mai spus Troncotă.

Ce soluție i-au propus autoritățile

O rețea de hoți de identitate ar avea datele sale, iar acum bărbatul se așteaptă să fie din nou arestat pentru alte infracțiuni.

Citește și: Doi bărbați au fost arestați după ce au furat motorină din tirurile oprite într-o parcare

Autoritățile i-au propus să-și schimbe numele, însă românul nu i-a în calcul această variantă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si