Irina Ionesco a pierit luni, la vârsta de 91 de ani, a indicat joi pentru AFP aceasta din urmă, confirmând un articol al Libération.

Cine este Irina Ionesco

Artista este născută pe 3 septembrie 1930. Ea a decedat luni la spitalul Rothschild din Paris după ce a suferit mai multe AVC-uri, a adăugat Eva Ionesco. „Mama m-a făcut să sufăr enorm toată viaţa”, a

mărturisit ea, recunoscându-i totuşi un „talent incontestabil” de fotograf. „Nu-i putem lua acest talent”, a subliniat fiica ei.

Citește si: Un tânăr s-a sinucis din iubire: „Te iubesc! Peste câteva minute nu o să mai fiu…”

Simbol în modă, Irina Ionesco a devenit celebră în anii 1970, în special datorită fotografiilor erotice cu fiica sa Eva, fotografiată între 4 şi 11 ani.

Într-un film intitulat „My Little Princess”, prezentat la Festivalul de la Cannes în 2011, Eva a revenit asupra acestei perioade. Actrița Isabelle Huppert a jucat în film rolul mamei ei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

irina ionesco

Irina Ionesco a murit.

La finalul unui proces intentat la momentul lansării filmului, Eva Ionesco obținuse interzicerea oricărei noi comercializări a fotografiilor sale, calificate apoi de magistrați drept cele ale „un copil foarte mic sau o orice fetiţă, sexualizată într-un mod nesănătos şi degradant pentru ea”.

Citește si: Zi neagră pentru rudele familiei spulberate pe șosea. Părinții, alături de cei trei copii, sunt conduși pe ultimul drum

Eva nu a vorbit cu mama ei timp de 15 ani. A depășit acest episod datorită fiului său care a încurajat-o să meargă să-i vorbească înainte de moarte. „Nu poţi ierta pe cineva care te-a rănit atât de mult. Iertarea este dificilă. Dar putem vorbi cu oamenii. Am putut discuta cu ea înainte de moartea ei”, a spus ea. Irina Ionesco i-a dat nepotului ei negativele.

Citește si: Un bărbat de 27 de ani a fost reținut sub acuzația de agresiune cu un minor şi pornografie infantilă

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Născută la Paris dintr-un tată violonist şi o mamă trapezistă, fotografa a fost abandonată la vârsta de patru ani. Trimisă în România, a crescut în lumea circului alături de bunica şi unchii ei. Fotografia a venit relativ târziu. Prima sa expoziție din 1970 a fost un succes. Vedem femei în ipostaze teatrale şi seducătoare, împodobite cu dantelă, perle, flori artificiale şi înconjurate de obiecte fetişiste. Stilul său gotic şi senzual a transformat-o într-un simbol pentru mulți designeri.

Citește si: Ea este Adriana, tânăra de 20 de ani care a murit în accidentul din Craiova! Tatăl fetei, mesaj plin de durere: "Drum lin către îngeri, fetiţa noastră”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si