Devastată de valul 2 de coronavirus, o țară ia în calcul izolarea generală

Cu aproape 4.000 de infectări în doar 24 de ore, Israelul ia în calcul măsuri dure pentru stoparea valului 2 de coronavirus.

Author: Razvan Ilie joi 10 septembrie 2020 , 14:12

israel coronavirus
Israelul ia în calcul închiderea şcolilor şi a magazinelor timp de câteva săptămân[Sursa foto: GlobeGuide.ca]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Israelul a raportat miercuri 3.904 de noi îmbolnăviri cu coronavirus, un nou bilanţ record înregistrat a treia zi consecutiv, în timp ce autorităţile iau în calcul instituirea unor restricţii mai drastice, printre care şi izolarea generală, relatează EFE.

Citeste si: Monica Pop spune că închiderea restaurantelor și a sălilor de spectacol în timpul pandemiei a fost o greșeală

Ministerul Sănătăţii de la Tel Aviv a anunţat că s -au înregistrat 400 de contagieri suplimentare faţă de ziua anterioară şi că a sporit numărul testelor: 44.717 de teste au fost realizate în cursul zilei de miercuri, cel mai mare număr de până acum.

Citeste si: Bilanț coronavirus, joi 10 septembrie- alți 47 de români au murit în ultimele 24 de ore

Responsabili ai Ministerului Sănătăţii au cerut executivului condus de premierul Benjamin Netanyahu să adopte măsuri de izolare generală în întreaga ţară timp de o lună, potrivit ziarului digital Times of Israel.

Interdicții de circulație pe timpul nopții în 40 de localități

Aceste cifre se înregistrează în condiţiile în care peste 40 de localităţi şi cartiere cu o rată înaltă a infecţiilor sunt vizate, începând de marţi, de o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii.

Citeste si: Detalii terifiante despre ultimele momente din viața tatălui Mădălinei Manole

Experţii sunt de părere că aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a face să coboare curba infecţiilor şi studiază impunerea de măsuri restrictive generale, potrivit Agerpres.

Citeste si: Bolnav de coronavirus, izolat de 5 zile în mașină după ce DSP a uitat de el. „Aici dorm și în spate am bagajul făcut de soție”

Urmează perioada sărbătorilor evreieşti  

Cabinetul pentru combaterea crizei coronavirusului studiază joi mai multe opţiuni pentru perioada sărbătorilor evreieşti de la sfârşitul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie- Rosh Hashana (Anul Nou evreiesc) şi Sukot- când familiile se reunesc pentru a celebra evenimente religioase şi care presupun un risc mai ridicat de răspândire a infecţiilor.

Citeste si: Horoscop 11 septembrie 2020. Norocul altuia se ridică pe ghinionul tău

Alte opţiuni ar fi închiderea şcolilor şi a magazinelor timp de câteva săptămâni, cu restricţii de deplasare între oraşe, sau aplicarea unor restricţii concrete doar în perioada principalelor sărbători (Anul nou evreiesc, Yom Kipur şi Sukot).

Israelul a înregistrat până acum 141.000 de contagieri, cu o creştere exponenţială în ultimele două zile. Peste 470 de persoane sunt internate în spital în stare gravă, dintre care 133 sunt conectate la ventilatoare.

Cifra totală a morţilor se ridică la 1.054, după ce miercuri s-au înregistrat 11 noi decese.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si