Israelul, din nou în carantină începând de vineri după-amiază

Guvernul israelian a impus o carantină de trei săptămâni, începând de vineri după-amiază, cu câteva ore înainte de Roş Haşana, anul nou evreiesc, informează AP.

Georgiana Balaban, vineri 18 septembrie 2020 , 10:40

israel în carantină de azi
O altă țară intră în carantină de azi.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prima carantină a fost impusă în Israel în perioada martie - aprilie.

În ultimele săptămâni, în ţară a fost înregistrată o creştere importantă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Miercuri, spre exemplu, au fost raportate peste 5.000 de noi contaminări.

Până în prezent, aici au fost înregistrate peste 175.000 de contaminări şi 1.169 de decese asociate Covid-19.

Cabinetul lui Benjamin Netanyahu a emis joi un set de reguli stricte. Cu puţine excepţii, începând de vineri după-amiază, oamenii nu se vor putea deplasa pe o rază mai mare de 500 de metri de casele lor, adunările de peste 10 persoane în interior vor fi interzise, iar şcolile, restaurantele, mall-urile, saloanele de înfrumuseţare şi hotelurile vor fi, în mare parte, închise.

Număr alarmant de cazuri covid-19 pe teritoriul Israelului

Prim-ministrul a spus că această acţiune este esenţială, după ce spitalele „au ridicat steagul roşu”, în urma creşterii rapide a numărului de cazuri, scrie The Guardian. Populaţia a reclamat faptul că Netanyahu a repornit economia prea devreme după prima perioadă de carantină.

Într-un discurs susţinut miercuri seară, preşedintele ţării, Reuven Rivlin, a recunoscut că nu a fost făcut suficient la nivel de conducere. „Aţi avut încredere în noi şi v-am dezamăgit”, a spus el.

„În seara aceasta, aş vrea să vă spun că înţeleg sentimentele de confuzie şi nesiguranţă, anxietatea pe care mulţi o simt”, a continuat Rivlin, care s-a scuzat pentru că a încălcat regulile carantinei, în luna aprilie, când fiica lui l-a vizitat. „Singurătatea mea nu este mai dureroasă decât a voastră, care aţi fost atât de grijulii să urmaţi instrucţiunile”.

israel în carantină de azi
Israelul intră în carantină.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Pandemia nu dă niciun semn de încetinire. A fost depășit pragul de 30 de milioane de cazuri de coronavirus

Citeste si: Vești bune din Wuhan! Ce se întâmplă din ianuarie

Citeste si: Austria impune noi restricţii din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19

Joi noapte, mai multe sute de oameni au protestat în Tel Aviv faţă de noua decizie a Guvernului. În toate părţile ţării au apărut tensiuni şi între grupurile religioase. Comunităţile ultra-ortodoxe, care trăiesc de regulă în cartiere sărace, simt că au fost acuzate pe nedrept de răspândirea coronavirusului, care i-a afectat în mod disproporţionat.

Citeste si: Scoli INCHISE in ultima clipa! Coronavirusul face ravagii in scolile din Romania!

„Nu vom izbuti prin acuzaţii toxice şi arătarea cu degetul. Ci doar împreună”, a mai spus preşedintele în discursul lui.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si