Austria impune noi restricţii din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19

Austria impune noi restricţii. Cancelarul Sebastian Kurz a anunţat joi înăsprirea măsurilor menite să prevină răspândirea COVID-19, cu scopul de a evita o nouă izolare.

Andreea Stoica, joi 17 septembrie 2020 , 18:57

Restrictii Austria
Restrictii Austria
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

''Am spus la începutul săptămânii trecute că suntem la începutul celui de-al doilea val şi, dacă privim evoluţia din ultimele zile şi săptămâni, avem o creştere exponenţială a noilor cazuri. Am văzut numărul cazurilor dublându-se în ultimele două săptămâni'', a afirmat la o conferinţă de presă şeful guvernului austriac.

Adunările în spaţiile închise, limitate la 10 persoane

Cancelarul austriac a cerut populaţiei să-şi reducă şi mai mult contactele sociale pentru a evita răspândirea coronavirusului. În cadrul noilor restricţii, începând de luni va permisă adunarea a cel mult zece persoane în spaţiile închise.

Sunt exceptate de la această măsură funeraliile, ceremoniile religioase, activităţile educative, dar care, la fel ca până acum, vor trebui să prezinte autorităţilor sanitare un plan de prevenire a răspândirii virusului. Pentru spaţiile deschise rămâne însă în vigoare limita de 100 de persoane, conform agerpres.ro

''Trebuie să reacţionăm acum pentru a evita o a doua izolare"

''Trebuie să reacţionăm acum pentru a evita o a doua izolare. Şi trebuie să reacţionăm acum nu doar pentru a atenua consecinţele sanitare atât cât este posibil, ci de asemenea pentru a diminua efectele negative asupra economiei şi a pieţei muncii'', a explicat Sebastian Kurz.

Citeste si: Un președinte aruncă informația bombă în legătură cu vaccinul anti-covid-19

Măştile devin obligatorii în baruri şi restaurante pentru cei care nu stau la masă

Printre noile măsuri se numără şi purtarea obligatorie a măştii pentru clienţii barurilor şi restaurantelor atunci când aceştia nu stau la masă. De altfel, consumaţiile nu vor fi permise decât la mese.

Citeste si: Avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa

La rândul său, ministrul de interne Karl Nehammer a anunţat că poliţia va înăspri controalele pentru respectarea strictă a măsurilor decise, inclusiv închiderea tuturor localurilor la ora unu noaptea şi purtarea măştii.

Citeste si: Turcia a început studiul clinic al unui vaccin experimental chinez pentru noul coronavirus

780 de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore

De la aproximativ o sută de cazuri zilnice de coronavirus înregistrate la începutul verii, Austria a ajuns joi la 780 de cazuri în ultimele 24 de ore, dintre care aproximativ jumătate în capitala Viena, declarată de autorităţile din Germania şi Belgia zonă de risc unde ar trebui evitate călătoriile.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si