VIDEO | Ivan Patzaichin, înmormântat la Cimitirul Bellu din București. Sute de persoane au venit să își ia rămas bun și să îl conducă pe ultimul drum pe marele campion

Marele canoist Ivan Patzaichin a murit duminică, 5 septembrie, la vârsta de 71 de ani. Ivan Patzaichin a fost înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală, acolo unde peste 400 de persoane au venit să îi aducă un ultim omagiu marelui sportiv.

Reporter: Claudia Costandiş Author: M.A. marți 07 septembrie 2021 , 15:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Trupul neînsuflețit al marelui fost campion a fost depus luni la clubul CS Dinamo.

UPDATE- 15:15

Slujba de înmormântare s-a încheiat. Ivan Patzaichin a fost înmormântat cu onoruri militare. Aproximativ 400 de persoane au fost prezente.

UPDATE- 14:45

Cortegiul funerar a ajuns la cimitirul Bellu, acolo unde sunt aproximativ 400 de persoane care au venit să își ia rămas bun de la Ivan Patzaichin.

UPDATE- 14:20

Cortegiul funerar a plecat spre cimitirul Bellu, de la CS Dinamo. 

UPDATE- 14:00

În finalul slujbei care a avut loc la clubul sportiv CS Dinamo, fiica marelui campion, Ivona Patzaichin, a ținut un discurs emoționant în memoria tatălui său. 

„Azi și de-a lungul vieții lui s-a scris infinit de mult. În aceste zile am realizat că tata nu a fost iubit de multă lume, ci a fost iubit de toți oamenii de pe Pământ. Pentru mine, pentru mulți, pentru toți, tata a fost Ivan Inimă de Aur. Îl necăjeam când îi spuneam că este prea bun, mai ales la restaurant, când voia să mănânce și să ducă furculița spre gură, iar cineva îl bătea pe umăr pentru o poză sau autograf. El lăsa furculița plină înapoi de fiecare dată și făcea o poză. Acesta era tatăl meu.

Citeste si: Funeralii cu onoruri militare pentru Ivan Patzaichin

Nu-i plăcea să vadă pe nimeni trist sau să dezamăgească pe cineva. A iubit oameni, a iubit sportul, iar pe mine și pe mama ne-a adorat. Viața lui a fost frumoasă, chiar dacă nu întotdeauna a fost ușoară. A iubit viața, iar viața l-a iubit. Din păcate, în acest an, ursitoarea cea rea și-a adus aminte de el și acum l-a luat de lângă noi”, a fost discursul emoționant ținut de Ivona Patzaichin, fiica marelui sportiv. 

UPDATE- 13:10 

Funeraliile au început de la ora 13:00 la clubul CS Dinamo, acolo unde au avut loc onoruri militare.

La ora 14:00, cortegiul funerar se va deplasa spre cimitirul Bellu din Capitală, pe traseul: CS Dinamo- Șos. Ștefan cel Mare- Calea Dorobanților- Bd. Dacia- Piața Romană- Bd. Magheru- Bd. Dimitrie Cantemir- Calea Șerban Vodă- Piața Eroii Revoluției- Cimitirul Bellu. 

Citeste si: Unde va fi înmormântat Ion Caramitru

Peste 200 de oameni au fost prezenți la sediul CS Dinamo din șoseaua „Ștefan cel Mare” pentru a-și lua rămas bun de la marele campion. 

La cimitirul Bellu s-au strâns sute de persoane care au venit să îi aducă un ultim omagiu lui Ivan Patzaichin

Printre cei prezenți se numără și Leon Rotman, fost canoist și dublu campion olimpic la Melbourne, Australia, în 1956. 

Citeste si: UPDATE Imagini emoționante de la clubul Dinamo! Ivan Patzaichin, înmormântat astăzi cu onoruri militare


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si