Jean-Michel Jarre: Morricone a fost o sursă de inspiraţie constantă, a fost ca un membru al familiei mele

Ennio Morricone a fost "o sursă de inspiraţie constantă, ca un membru al familiei mele", a comentat luni, pentru AFP, muzicianul Jean-Michel Jarre după decesul celebrului compozitor italian.

K.B., luni 06 iulie 2020 , 20:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"A fost ca un membru al familiei mele, este bizar să spun asta deşi am în familie un mare compozitor de muzică de film (tatăl său Maurice Jarre), dar Morricone face parte din intimitatea mea, el a fost omniprezent în viaţa mea. Fără Morricone, ca şi pentru alţi mari muzicieni, nu voi mai fi la fel", adaugă Jarre, figură internaţională a scenei electro.

Citeste si: Caz de ciumă bubonică în China. Autoritățile iau măsuri dure

Citeste si: Ce se întâmplă acum cu amanta soțului mezzosopranei Maria Macsim Nicoară

"Pentru mine, este pierderea unei influenţe majore din viaţa mea, ca muzician, dar şi pentru abordarea sonoră, pentru raportul sunet-imagine, acest melanj unic de melodii incredibile şi acest sunet de o modernitate totală. El scria muzica viitorului", a mai spus Jean-Michel Jarre. 

Jean-Michel Jarre descrie "un muzician care lucrează în manieră tradiţională, care porneşte de la o partitură scrisă cu creionul, dar care integrează imediat electro-acusticul contemporan. Nu-l vom putea uita". 

Compozitorul melodiei "Oxygène" aminteşte că italianul "a avut o influenţă majoră în toate genurile muzicale, în special în muzica de film: Metallica îşi începe concertele cu una dintre compoziţiile sale "The Ecstasy of Gold", de pe coloana sonoră a filmului "The Good, The Bad and The Ugly".

Citeste si: VIDEO| Caz șocant în Capitală: Un polițist a fost bătut de un fost boxer

"La capătul a 10 secunde din muzica unui film, ştim deja că este a lui, despre ce film este vorba", a continuat Jean-Michel Jarre. "La fel şi în cazul tatălui meu, ca la "Doctor Jivago" şi "Lawrence al Arabiei". Dar, în cazul lui Morricone, există acele aliaje, precum cele rezultate din folosirea unei drâmbe, a unei chitare electrice şi a unor coruri de orchestră". 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si