"Jihadistul din Craiova" care l-a amenintat pe Christian Sabbagh, prins cu ajutorul a trei "cartite" care au ajutat ancheta DIICOT

Luigi Boicea, elevul craiovean care se pregatea sa comita acte teroriste in numele Statului Islamic si care l-a amenintat pe jurnalistul Christian Sabbagh a fost condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare.

A.S., luni 19 iunie 2017 , 11:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ancheta DIICOT a pornit de la o sesizare a SRI privind activitatea tanarului de promovare de mesaje teroriste de propaganda, iar DIICOT a decis ca are nevoie de utilizarea colaboratorilor pentru a strange probe deoarece activitatea acestuia se derula in special in mediul online.
Luigi Boicea s-a in vileag privind planurile sale in fata celor trei colaboratori DIICOT, in special in fata unuia despre care credea ca e palestinian si membru al Statului Islamic.

Tanarul din Craiova a dezvaluit cum, dupa ce implinea 18 ani, voia sa comita atentate teroriste si sa se alature teroristilor din Statul Islamic pentru a porni jihadul si voia sa faca rost de fonduri pentru a isi putea sustine dorintele.

La un moment in timpul anchetei, Luigi Boicea a trimis si mai multe mesaje de amenintare la adresa reporterului Christian Sabbagh, de la KanalD, dupa ce acesta a realizat un reportaj pe care tanarul l-a considerat un atac la Statul Islamic.

"La data de 27.07.2015, jurnalistul Christian Sabbagh a sesizat Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism faptul ca, dupa ce in datele de 6, 7 si 13 iulie 2015 a prezentat pe postul Kanal D trei reportaje filmate in timpul unei operatiuni de evacuare a unei familii mixte romano-siriene intreprinse in Liban si Siria de Ministerul de Externe al Romaniei si OIM, a fost contactat pe pagina oficiala de e-mail de un anume O. Al-Amen Ibn Marwaa,n care s-a recomandat ca lider al organizatiei teroriste ISIS si care i-a spus ca a fost autorizat de superiorii sai sa poarte o discutie cu persoana sa pentru a-i transmite faptul ca in Romania organizatia are ”foarte multi frati” care sunt la curent cu activitatea sa, ocazie cu care l-a felicitat pentru faptul ca are o fetita foarte frumoasa si spera ca ”Dumnezeu o sa aiba grija de ea”, mesaj pe care personal l-a perceput ca pe o amenintare", se arata in motivare.

Sursa: profit.ro

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si