Astfel, pentru Jocurile Olimpice de anul viitor se va aloca bugetul de 13 miliarde de euro, noul buget fiind mult mai mare decât cel iniţial, de 2,3 miliarde de euro. Pentru organizatori, amânarea cu un an a JO de la Tokyo a reprezentat o provocare din punct de vedere financiar şi al logisticii – noi rezervări, renegocieri ale contractelor cu sponsorii, prelungiri de contracte pentru personal. Organizatorii au încercat să mai scape din povara financiară reducând numărul de bilete gratuite şi de invitaţi oficiali sau renunţând la unele ceremonii.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au avut un buget inițial de 2,3 miliarde de euro

Mărirea semnificativă a bugetului ca urmare a pandemiei şi din cauza măsurilor anti-Covid-19 face c a ediţia de la Tokyo a JO să fie cea mai scumpă Olimpiadă de vară din istorie. Bugetul de la Tokyo îl depăşeşte pe cel de la Londra-2012, care a fost de 15 miliarde de dolari, adică 12,2 miliarde de euro.

Citeste si: Nadia Comăneci a reacționat după rezultatele junioarelor de la Campionatul European de gimnastică de la Mersin

Ediția Jocurilor Olimpice 2021 de la Tokyo va fi cea mai scumpă din istorie

Citeste si: Costi Ioniță, Cătălin Moroșanu și Cosmin Stanciu, primii „grei” în cea mare tare competiție din 2021 – cel de-al doilea sezon „Survivor România”

Dacă sunt luate în calcul însă şi Jocurile Olimpice de iarnă, recordul este deţinut de Olimpiada de la Soci, din 2014, care a avut un buget de 21,9 miliarde de dolari (17,9 miliarde de euro).

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si