Jocurile Olimpice de la Tokyo, între 23 iulie şi 8 august 2021

Perioada de desfăşurare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate pentru anul viitor, din cauza pandemiei de coronavirus, va fi 23 iulie - 8 august 2021, a stabilit CIO, potrivit agenţiei japoneze Kyodo News.

M.A., luni 30 martie 2020 , 15:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, la 24 martie, amânarea pentru un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute în perioada 24 iulie - 9 august, din cauza pandemiei de coronavirus.

De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. Competiţia a mai fost anulată de trei ori în timpul celor două războaie mondiale, în 1916, 1940 şi 1944. 

Citeste si: Val de aer polar peste România: Cod galben de ninsori și viscol!

Organizatorii au studiat mai multe variante de desfăşurare a JO în 2021, inclusiv disputarea primăvara, ceea ar fi dus la evitarea căldurii extreme şi umidităţii de la Tokyo, în perioada de vară.

Citeste si: Ordonanța Militară 4. Ai voie să îți duci soțul sau soția cu mașina la muncă? Răspunsul Poliției Române

Însă programarea jocurilor primăvara ar fi avut un impact major din punct de vedere logistic.

Citeste si: Tragedie în muzica rock! Alan Merrill, autorul piesei „I love Rock 'N' Roll”, a decedat din cauza coronavirusului

Nici disputarea în vara anului 2021 nu este scutită de probleme. Anul viitor sunt programate două campionate mondiale, la atletism şi nataţie, sporturi de bază din programul JO, primele între 6 şi 16 august, în SUA, iar celelalte între 16 iulie şi 1 august, la Fukuoka, în Japonia. Acum, aceste două competiţii majore vor trebui reprogramate.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si