Ordonanța Militară 4. Ai voie să îți duci soțul sau soția cu mașina la muncă? Răspunsul Poliției Române

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, Poliția Română a explicat că șoferii își pot duce soțul sau soția cu mașina la serviciu, dar cu unele condiții.

Author: I.C. luni 30 martie 2020 , 13:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Astfel, soțul sau soția pot fi duși cu mașina la serviciu doar dacă nu există mijloace de transport în comun, dacă deplasarea ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport sau dacă timpul de așteptare este foarte mare.

„Întrebare: Pot să-mi transport cu mașina soția/soțul la/de la serviciu?

Citeste si: Spitalul Municipal Deva intră în carantină timp de 14 zile

Răspuns: Dacă apreciați că motivul deplasării este unul justificat, puteți face acest lucru completând declarația pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanța Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie)”, arată Poliția Română .

Poliția Română a clarificat și circumstanțele în care aceștia pot fi conduși la muncă.

Citeste si: Noi restricții în România. Vela: ”Sunt măsuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut România ultimilor zeci de ani”

„După cum se poate constata, situațiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță.

O astfel de situație ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de așteptare în stații, etc)”, se mai arată în mesajul Poliției Române.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si