Judecătoarea care a interzis masca de protecție în sala Tribunalului are venituri de aproape 7.000 euro pe lună! Carmen Chirilă a spus că masca are aspect de botniță! EXCLUSIV

Carmen Chirilă a spus că obligaţia de purtare a măştii în sala de judecată reprezintă o îngrădire a accesului la justiţie.

Matei Vaihan, joi 08 octombrie 2020 , 12:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Judecătoarea Carmen Chirilă, de la Tribunalul Neamț, a fost în prim-plan în aceste zile după ce s-a relatat că le-a spus justițiabililor, aflați în sala de judecată, că pot să-și scoată masca de protecție, deși regulile din instituții sunt exact opuse. „Preşedintele completului pune în vedere tuturor participanţilor la judecată că, în eventualitatea în care există persoane care insistă în purtarea măştii în sala de şedinţă, acestea au posibilitatea de a solicita amânarea

cauzei la un termen ulterior, după redactarea Deciziei Curţii Constituţionale, pentru a se asigura şi cealaltă componentă a liberului acces la justiţie, respectiv obligaţia judecătorului de a identifica pe destinatarii actului de judecată pentru a preveni orice eroare în acest sens”, a hotărât judecătoarea.  

Carmen Chirilă
Judecătoarea Carmen Chirilă, pozată într-o vacanță

Constat că obligaţia de purtare a măştii în sala de judecată reprezintă o îngrădire a accesului la justiţie prin imposibilitatea identificării părţilor şi martorilor de către membrii completului, prin comunicarea orală deficitară între complet-grefier-părţi, afectând demnitatea umană pentru persoanele care nu prezintă simptome ale infecţiilor contagioase şi care refuză această procedură de natură medicală acţionând pe riscul propriu, are aspect de botniţă şi prezintă şi risc asupra sănătăţii întrucât sunt studii ştiinţifice medicale care evidenţiază riscul major asupra sănătăţii persoanelor cărora li se obturează respiraţia normală cu înmulţirea infecţiilor din cavitatea bucală şi reducerea capacităţii plămânilor”, și-a motivat hotărârea judecătoarea.

Citeste si: Proteste masive în Germani: Mii de persoane, aşteptate la adunări "anti-mască"

Citeste si: Au fost adoptate noi restricții în Capitală. Schimbare de ultima oră în privința măștilor de protecție, pe stradă

Citeste

si: S-a urcat în autobuz cu un șarpe în loc de mască. "Când l-am văzut că mișcă, am țipat"

Mască protecție
Purtarea măștii de protecție este obligatorie și în tribunale

Carmen Chirilă a încasat aproape 400.000 de lei

Carmen Chirilă este un magistrat cu o avere consistentă. Din ultima declarație de avere, depusă în august 2020, reiese că soțul ei deține patru terenuri în județul Neamț, toate moștenite.

La fel se întâmplă și cu casa de locuit din satul nemțean Ticoș Floarea, care are o suprafață de 114 metri pătrați. Familia Chirilă mai deține două mașini.

Judecătoarea nu are bani în conturi și nici datorii la bănci. La rubrica veniturilor anuale, Carmen Chirilă a completat că a încasat 273.216 lei (salariu+sume hotărîri judecătorești) și 119.494 lei (diurnă, indemnizație de delegare). În total. Judecătoarea Chirilă a încasat venituri de 392.710

lei, adică 32.725 lei (aproximativ 6.800 euro) pe lună.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Daniel Pavel, ANUNT de ultima ora la Survivor Romania 2021! Inca un concurent este... Daniel Pavel, ANUNT de ultima ora la Survivor Romania 2021! Inca un concurent este eliminat din competitie:"Sa nu zici ca-s eu ca innebunesc!" Cine va pleca acasa?
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu... S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul "Asia Expres"
monitorulcj.ro
Educația sexuală nu se face în școli, dar copiii primesc „sfaturi“ de la preoți! ÎPS... Educația sexuală nu se face în școli, dar copiii primesc „sfaturi“ de la preoți! ÎPS Teodosie combate „păcatul masturbării“ cu 100 de mătănii.
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si