Potrivit jurnaliștilor de la g4media.ro, Claudiu Creţu, directorul Termoenergetica a dat asigurări că apa caldă din Capitală va reveni progresiv, în decursul următoarelor 2-3 zile.

Citeste si: VIDEO- Seceta își pune amprenta și în aproprierea Capitalei. Județul Ilfov începe raționalizarea apei

"CET Sud acoperă jumătate din oraş: sectoarele 2 şi 3. E o revizie normală care se face la orice instalaţie. 

Dacă reţeaua ar fi fost în bună stare şi nu ar fi avut atât de multe pierderi, şi se mergea cu presiuni foarte mari, se putea prelua rapid dintr-un alt CET care să împingă agentul termic în toate zonele Bucureştiului.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Din cauza faptului că funcţionăm cu presiuni foarte mici pentru că sunt pierderi, durează această încărcare a reţelei din CET Progresul. Gândiţi-vă acum, că din CET Progresul trebuie să dăm apă caldă în Pantelimon şi Colentina. Începem progresiv. 

Astăzi vor avea (apă caldă – n.r.) câteva sute de blocuri, poimâine alte câteva sute de blocuri şi tot aşa. Nu putem astăzi să dăm la toată lumea", a asigurat Claudiu Creţu, director general Termoenergetica SA.

Bucureștenii din toate sectoarele s-au plâns de lipsa apei calde

Termoenergetica este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România şi deţine 43% din piaţă. Furnizează energie termică pentru aproximativ 562.000 de apartamente, reprezentând aproximativ 8.200 de blocuri de locuinţe şi 320 imobile. În acestea trăiesc 1,21 milioane de locuitori.

Citeste si: Apă raționalizată în mai multe județe din țară. Unde este limitat consumul de apă

De asemenea, acesta furnizează agent termic şi pentru aproximativ 4.900 de instituţii, obiective sociale şi agenţi economici.

Citeste si: Secetă mare în România. Premierul Ciucă îndeamnă populația la un consum responsabil al apei potabile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si