Un jurnalist a fost ucis pe teren în timp ce își exercita munca. Bărbatul relata o confruntare

Un jurnalist Reuters a fost ucis pe teren. El relata o confruntare dintre forţele afgane şi talibani.

Author: Georgiana Balaban vineri 16 iulie 2021 , 14:32

jurnalist reuters ucis pe teren
Un jurnaliust Reuters a fost ucis pe teren.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Danish Siddiqui, jurnalist Reuters, a fost omorât vineri. Bărbatul scria despre o confruntare dintre forţele de securitate afgane şi talibani în apropierea unui punct de trecere a frontierei cu Pakistanul.

Anunțul a fost făcut de un comandant afgan.

Citeste si: Bărbatul de 88 de ani din Alba care și-a omorât soția cu o rangă, condamnat la 9 ani de închisoare

Forţele speciale afgane se luptau pentru a cuceri zona principală din Spin Boldak. Atunci Siddiqui şi un ofiţer afgan au fost ucişi într-un schimb de focuri,  potrivit unui oficial. El a fost integrat ca jurnalist cu forţele speciale afgane din sudul provinciei Kandahar la începutul acestei săptămâni. Jurnalistul a scris despre luptele dintre comando-urile afgane şi luptătorii talibani.

„Căutăm urgent mai multe informaţii, lucrăm cu autorităţile din regiune”, au transmis preşedintele Reuters, Michael Friedenberg, şi redactorul-şef, Alessandra Galloni. „Danish era un jurnalist excepţional, un tată şi soţ devotat şi un coleg îndrăgit. Gândurile noastre se îndreaptă spre familia lui în aceste momente teribile”.

Citeste si: Un bărbat și-a ucis soția în vila de lux în care locuiau. Reacția șocantă a bărbatului în fața jurnaliștilor: „Am ucis-o de plăcere”

Jurnalist ucis la datorie

Jurnalistul Reuters a anunţat agenţia de presă, vineri dimineaţă, în timp ce se afla pe teren că este rănit. El era lovit la braț de o schijă. Bărbatul a fost tratat şi se recupera când luptătorii talibani s-au retras din lupta din Spin Boldak.

jurnalist reuters ucis pe teren
Siddiqui a fost ucis de talibani.

Bărbatul vorbea cu propietarii magazinelor în momentul atacului. Reuters nu a putut verifica independent detaliile expuse de militarul care a cerut să rămână anonim până ce Ministerul afgan al Apărării trimite un comunicat.

Citeste si: Trei surori omorâte de către mamă după ce le-a spălat cu o substanță toxică pe cap 

Siddiqui era indian. El a făcut parte din echipa de fotografi a Reuters care a câştigat în 2018 premiul Pulitzer pentru documentarea crizei refugiaţilor Rohingya.

Bărbatul era fotograf al agenţiei de presă din 2010 şi a acoperit subiecte precum războaiele din Afganistan şi Irak, criza refugiaţilor Rohingya, protestele din Hong Kong şi cutremure din Nepal.

Talibanii au capturat miercuri zona de la graniţă, al doilea cel mai important punct de trecere cu Pakistanul. Este unul dintre cele mai importante obiective atinse în timpul avansării rapide în ţară după începutul retragerii forţelor americane.

Citeste si: Tinere ucise de o combină agricolă, în mijlocul câmpului. Una dintre fete a sunat după ajutor, dar a fost prea târziu


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si