Un nou-născut, de opt luni, a decedat după ce a fost împins de fratele mai mare în apă

Scene șocante într-un sat din Moldova. Un bebeluș de opt luni a murit înecat. Copilul a fost împins cu căruciorul în apă de către fratele mai mare.

Author: Georgiana Balaban joi 15 iulie 2021 , 09:27

un copil de opt luni a fost împins în lac
Caz șocant în Moldova.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Scene de coșmar s-au derulat în satul moldovenesc Răzeni. Acolo, un minor de patru ani a împins căruciorul  în care dormea sora sa mai mică. Fetița a căzut direct în lac.

Bebelușul de opt luni s-a scufundat în apă. Părinții și medicii au încercat să o salveze, însă în zadar.

Părinții copiilor sunt răvășiți de durere. În după-amiaza zilei de marți, mama fetiței a pus-o să doarmă în căruciorul ei. Femeia și-a lăsat fiica la aer curat și a plecat pentru a rezolva câteva treburi casnice. Fratele mai mare al copilei a rămas să o supravegheze.

Mama copiilor a încremenit când s-a întors și nu a mai văzut fetița. Ea era cu tot cu cărucior, în lacul de lângă casă. Femeia a mers rapid să-și salveze fiica, însă nu a reușit.

Citeste si: Caz șocant la Baia Mare. Bebeluș în stare gravă după ce a căzut pe el toată oala cu bulion fierbinte

Copil de opt luni- înecat în lac

Nimeni nu se aștepta la o așa tragedie. Copila a fost lăsată de multe ori în grija celor trei copii, care sunt frații ei. Din cauza caniculei, femeia a decis să-și culce bebelușul afară, la umbra nui copac pe maulul iazului. Băiatul de patru ani care avea rolul de a o supraveghea a recurs la un gest neașteptat. El a împins căruciorul direct în apă. Micuțul a crezut că se joacă, așa că a început să râdă când sora lui a plonjat în apă. Părinții au intrat în stare de șoc și au intrat în apă să o salveze.

Citeste si: Povestea impresionantă a fetiței gravide din imagine. Floricuța a intrat când avea 3 ani într-un centru de plasament

un copil de opt luni a fost împins în lac
Un copil de opt luni a căzut în lac.[Sursa foto: PixaBay]

Chiar dacă au crezut că îi vor salva viața, micuța nu a reușit să supraviețuiască. Copila nu prezenta semne vitale, așa că autoritățile au ajuns de urgență. Medicii au intervenit asupra stării critice de sănătate pe care o prezenta bebelușul. Totul a fost în zadar. Cadrele medicale au fost nevoite să constate decesul fetiței de doar opt luni.

„Fetița dormea lângă ușă, dar mama făcea zeamă. El cred că se juca și a împins puțin și căruciorul s-a dus în apă. – Au văzut toți? – Da, erau toți acasă. A sărit soțul, au sărit toți, dar… Aseară am stat cu ea în brațe, m-am jucat, a fost tot bine. Copilul era vesel … Doamne ferește", a declarat o rudă a familiei.

Familia din Moldova a fost avertizată de multe ori să se mute de lângă acel lac. Asistenul social din satul Răzeni, Galina Racu, a mărturisit că i-a rugat de nenumărate ori să vină la birou pentru a face actele necesare mutării, însă nu au vrut. Femeia i-a anunțat că locuința lor este foarte periculoasă pentru cei mici. Mama minorilor a tot spus că o să se ducă, însă timpul a trecut și au avut parte de o adevărată tragedie.

Citeste si: Caz terifiant! Părinți în stare de șoc după ce bebelușul lor s-a născut fără ochi, nas și parte din craniu, într-o clinică privată

„Părinții au fost atenționați de mai multe ori să se mute. "I-am recomandat, zic: veniți la noi la asistența socială, aduceți actele la toți ca să putem lua la evidență și totodată să le facem ajutor social. Dumneaei a spus bine, dar de venit n-a mai venit. Noi am mai fost de vreo 3 ori. Tatăl este responsabil, le cumpăra tot ce trebuie, le aducea și legume și fructe din oraș pentru că el mergea cu pește acolo. Avea grijă de ei, îi ducea la grădiniță cu mașina, tot el îi aducea. Copiii erau îngrijiți, aveau grijă de ei, erau hrăniți, îmbrăcați spălați. De câte ori am fost era curat, era bine și copii sănătoși", a mai spus Galina Racu.

Citeste si: Un bebeluș de numai 6 luni "se transformă în stană de piatră" Diagnosticul dat de medici este cutremurător


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si