Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova a dispărut. Ea ar fi evadat din arestul la domiciliu, împreună cu fiica ei

Jurnalista disidentă Marina Ovsiannikova, care a devenit cunoscută după că a afişat o pancartă împotriva războiului în direct la televiziunea rusă, a dată în urmărire generală în Rusia.

Author: Sorin Negru marți 04 octombrie 2022 , 07:53

Jurnalista era în arest la domiciliu, în urma deciziei unui tribunal din Moscova.

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova se afla "arestată la domiciliu" după ce a fost acuzată  în luna august de "difuzare de informaţii false" despre armata rusă.

Citeste si: Gestul șocant a lui Kadîrov. Și-a trimis la război cei trei fii minori: „Până și copiii vă vor zdrobi în bucăți”

Jurnalista avea interdicţia de a utiliza vreun mijloc de comunicare, în urma deciziei unui tribunal din Moscova.

Jurnalista ar fi fugit împreună cu fiica ei

Fosta jurnalistă de la Pervîi Canal a evadat din arestul la domiciliu. Fostul soț al femeii a spus că aceasta a dispărut într-o direcție necunoscută împreună cu fiica ei de 11 ani.

„Aseară, fosta mea soție a părăsit domiciliul, împreună cu fiica mea de 11 ani”, a spus fostul soț al acesteia.

Anterior, jurnalista a declarat că vrea să părăsească Rusia împreună cu fiica ei.

Arestul său la domiciliu trebuia să dureze până pe 9 octombrie, însă o prelungire era probabilă, în aşteptarea procesului.

Jurnalista s-a opus public mobilizării lui Putin

Avocatul său, Dmitri Zahvatov, a confirmat că Marina Ovsiannikova este dată în urmărire "pentru că nu se află la locul unde trebuia să se afle până pe 9 octombrie".

Cu toate acestea, Zahvatov nu a oferit mai multe informaţii despre locul unde Ovsiannikova se află în prezent, în Rusia sau în străinătate.

Pe 21 septembrie, data la care a fost anunţată o mobilizare militară "parţială" în Rusia, susţinători ai Marinei Ovsiannikova au difuzat un mesaj pe reţelele sale sociale, în care ea spunea că s-a dus la o audiere, în cadrul dosarului ce o vizează, cu o pancartă pe care era scris "NU MOBILIZĂRII".

Marina Ovsiannikova risca 15 ani de închisoare

Marina Ovsiannikova, mamă a doi copii minori, fusese condamnată la plata unor amenzi pentru că a ''discreditat'' armata rusă, mai ales prin mesaje critice faţă de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei postate pe reţelele de socializare, amenzi care nu au descurajat-o să recidiveze.

Prin urmare, jurnalista riscă acum un proces penal, cu consecinţe mult mai severe.

După invazia rusă în Ucraina lansată în 24 februarie, în Rusia a fost adoptată o lege care pedepsește declarațiile împotriva armatei, iar dosarul penal deschis împotriva jurnalistei s-a făcut în baza acestei legi.

Potrivit Associated Press, dacă va fi găsită vinovată, Ovsiannikova riscă până la 15 ani de închisoare.

Rusoaica a devenit celebră în luna martie, când a apărut cu o pancartă pe platoul postului rusesc pro-Kremlin unde ea lucra, Pervîi Kanal, arătând acolo un mesaj împotriva ofensivei ruse în Ucraina şi împotriva ''propagandei'' presei ruseşti proguvernamentale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si