Jurnaliștii vor putea lăsa mașinile în parcările publice din Capitală, în baza solicitărilor prealabile

Vești bune pentru jurnaliști! Aceștia își vor putea parca mașinile în parcările publice din Capitală, însă doar în baza unor solicitări.

Author: Ana-Maria Costea joi 02 februarie 2023 , 10:46

Jurnaliștii vor putea lăsa mașinile în parcările publice din Capitală, în baza solicitărilor prealabile

Jurnaliștii vor putea lăsa mașinile în parcările publice din Capitală, în baza solicitărilor prealabile

[Sursa foto: Idei Urbane]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Jurnaliști i vor putea utiliza gratuit parcările publice de utilitate generală, precum și parcările aferente instituțiilor publice din subordinea Consiliului General al Capitalei, doar în baza unei solicitări prealabile adresate Direcției de Presă din cadrul PMB.

Citește și: Modelul Playboy și-a scăpat mașina Ferrari în piscină. "Știu să conduc"- VIDEO

Cum vor putea beneficia jurnaliștii de gratuitate

„Se aprobă utilizarea gratuită de către jurnaliştii care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Bucureşti a parcărilor publice de utilitate generală de pe teritoriul municipiului Bucureşti, precum şi a parcărilor aferente instituţiilor/serviciilor publice de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pe baza solicitării prealabile adresate Direcţiei de Presă din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, semnate şi ştampilate de redactorul-şef sau de directorul instituţiei de presă şi înregistrate la Registratura Primăriei Municipiului Bucureşti”, prevede hotărârea.

Citește și: VIDEO- Doi hoți de mașini sunt căutați după ce au încercat să deschidă portierele mai multor autovehicule dintr-o parcare din Timișoara

Solicitarea trebuie să includă numărul mașinii și va fi însoțită de o copie după certificatul de înmatriculare.

Pentru a beneficia de gratuitate, autoturismele utilizate de către jurnaliștii pentru care s-a aprobat solicitarea vor fi înregistrate în sistemul informatic al operatorului serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau privat al Capitalei.

Citeste si: Care a fost ultima dorință a unui român închis pentru două infracțiuni. Tânărul de 26 de ani fost găsit fără suflare în patul celulei sale din Italia- kanald.ro

Citeste si: Mesajul Deei Maxer, după ce s-a zvonit că are deja o altă relație- wowbiz.ro

Citește și: Locurile de parcare, dilema începutului de an

Identificarea autoturismelor care beneficiază de gratuitate se va efectua de către Compania Parking, în baza înregistrărilor efectuate în sistemul electronic al operatorului, transmite Agerpres.

Solicitările vor fi reînnoite la fiecare 12 luni

Solicitările jurnaliştilor şi/sau redacţiilor pentru parcare gratuită se vor reînnoi la fiecare 12 luni.

Citește și: Aproape 1.000 de stații STB vor avea panouri digitale cu programul de circulație. Anunțul făcut de Nicușor Dan

„În contextul numeroaselor solicitări primite din partea Companiei Municipale Parking Bucureşti, în care se făcea referire la imposibilitatea de a verifica legalitatea utilizării gratuite a parcărilor de către jurnaliştii care beneficiază de această scutire, consider necesară şi oportună aprobarea modificării şi completării HCGMB 305/2016”, arată viceprimarul în referatul de aprobare.

Citește și: Urmărire a Poliției pe un pod din Iași. Autoturismul și mașina de Poliție au căzut în apă

Citeste si: Veste incredibilă pentru mămicile din România! Cine poate beneficia de 2.000 de lei, sub formă de voucher!- kfetele.ro

Citeste si: „Sper din tot sufletul să conștientizeze că are nevoie de ajutor”. Maurice Munteanu a reacționat după ce Ana Morodan a fost reținută de poliție, fiind prinsă sub influența substanțelor interzise și a alcoolului- radioimpuls.ro

În luna octombrie a anului 2016, consilierii generali au aprobat o hotărâre în baza căreia jurnaliștii aveau acces gratuit, pe baza legitimației, la programele/proiectele instituțiilor/serviciilor publice de cultură de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului București.

Citește și: VIDEO- Bătaie în Capitală: șoferul unui BMW a agresat fizic un alt participant la trafic

În plus, tot în baza legitimației de serviciu, jurnaliștii puteau utiliza în mod gratuit parcările publice de utilitate generală de pe teritoriul Capitalei, precum și parcările instituțiilor/serviciilor publice de interes local din subordinea CGMB.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si