Recompensat în 2004 cu medalia Príncipe de Asturias pentru Comunicare şi Ştiinţe Umaniste, Jean Daniel s-a născut în Algeria, în 1920.

A fost unul dintre intelectualii cu mare influenţă asupra stângii franceze şi apropiat al scriitorului Albert Camus.

Citeste si: Imagini cu un puternic impact emoțional cu femeile medic din China. Sunt rase în cap înainte de a fi trimise în zonele afectate de coronavirus

Jean Daniel a devenit cunoscut odată cu interviul pe care i l-a luat lui John F. Kennedy, despre asasinarea căruia, în noiembrie 1963, a aflat când se afla alături de Fidel Castro.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a făcut parte din Rezistenţa franceză, a luptat alături de generalul Leclerc, apoi a urmat cursurile de Filozofie de la Universitatea Sorbona.

Citeste si: 19 copii uciși într-un puternic atac

În 1947, a fondat revista culturală Caliban, cu ajutorul lui Camus, şi a condus-o până în 1951. În 1954, a început să lucreze pentru săptămânalul L'Express, a scris despre războiul din Algeria, oferindu-se să negocieze cu independentiştii Frontului de Liberare Naţională.

Citeste si: Ce a apărut pe contul Andreei Berecleanu după ce și-a anunțat demisia de la pupitrul știrilor? "Ce deranjează cel mai mult la Berecleanu este că..."

Mulţumită notorietăţii obţinute datorită legăturilor cu Kennedy şi Castro, Jean Daniel s-a asociat cu omul de afaceri Claude Perdriel şi a cumpărat, în 1964, France Observateur, redenumit recent L'Obs, pe care l-au transformat în Le Nouvel Observateur şi care a devenit săptămânal de referinţă pentru stânga franceză.

A fost director al publicaţiei până în 2008 şi a continuat să fie editorialist până de curând.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si