19 copii uciși într-un puternic atac

Nouăsprezece copii se numără printre civilii ucişi într-un atac de sâmbăta trecută în nordul Yemenului, a anunţat joi UNICEF (United Nations Children's Emergency Fund), într-un comunicat.

G.B., joi 20 februarie 2020 , 12:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit Naţiunilor Unite, cel puţin 31 de civili au fost ucişi sâmbătă în urma unor raiduri aeriene, a doua zi după prăbuşirea unui avion de luptă saudit al coaliţiei militare angajate contra rebelilor Houthi în războiul din Yemen, potrivit AFP.

"Unicef regretă să confirme că atacul de la Al-Jawf, în nordul Yemenului, pe 15 februarie, a costat viaţa a 19 copii (opt băieţi şi 11 fete) şi a rănit alţi 18 (nouă băieţi şi nouă fete)", a scris agenţia ONU în comunicat.

19 copii uciși într-un puternic atac

"A fost un atac contra unei zone locuite de civili, unde erau numeroşi copii", a precizat pentru AFP Juliette Touma, responsabil regional de comunicare al Unicef.

"Escalada îngrijorătoare a violenţei din ultimele săptămâni ne aminteşte brutal că în Yemen copiii continuă să poarte cea mai gravă povară a conflictului", a subliniat Unicef în comunicat.

Citeste si: Cum afectează coronavirusul economia României! Efectele au început deja să se vadă!

19 copii uciși într-un puternic atac

Fondul Naţiunilor Unite pentru copii a reiterat apelul său către toate părţile din conflict pentru "a proteja viaţa copiilor", subliniind că "suferinţa cotidiană a copiilor din Yemen nu trebuie să fie uitată sau trecută sub tăcere".

Citeste si: Un cunoscut rapper american, împuşcat mortal

Biroul care coordonează afacerile umanitare ale Naţiunilor Unite (Ocha) a precizat într-un comunicat că "31 civili au fost ucişi şi 12 răniţi" în atacul de sâmbătă.

După prăbuşire, canalul de televiziune Al-Massirah, al rebelilor, a anunţat multiple atacuri ale colaiţiei militare contra Al-Hayjah, o regiune aflată sub controlul rebelilor din provincia Jawf, unde locuitorii s-au adunat în jurul resturilor avionului prăbuşit".

Într-un comunicat, coaliţia coordonată de Riad a admis "posibilitatea de daune colaterale" în timpul unei operaţii de "căutare şi salvare" la locul prăbuşirii.

Citeste si: Atentat cumplit în Germania: Cel puțin nouă morți

Potrivit diverselor organizaţii umanitare, războiul din Yemen a făcut mai multe zeci de mii de morţi, în special civili. 24,1 milioane, adică mai mult de o treime din populaţie, au nevoie de asistenţă potrivit ONU.

Citeste si: VIDEO | Vouchere în loc de alocații pentru copii. Cine susține ideea și cine se opune

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si