Kefir de casă. De ce este bine să consumi kefir. Îl poți prepara chiar la tine în bucătărie

Kefir de casă. In antichitate in Europa de est nomanzi puneau laptele de capra,oaie,vaca in saci de piele, purtandui din loc in loc asa cum calatoreau ei.

K.B., sâmbătă 22 februarie 2020 , 10:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Kefir de casă. Fermentarea care a avut loc in saci de piele sa transformat intr-un lapte acru cu gust unic o bautura acrisoara, astazi cunoscuta sub numele de Kefir, in acelasi timp sa fragmentat in boabe care contin bacteri, proteine si drojdie din lapte si a luat forma de viata,acestea au fost folosite pentru a inlocui un nou lot de lapte, producand asfel mai multe boabe de Kefir. Aceasta masa de bacteri, drojdii si polizaharide este cunoscuta sub denumirea de boabe de Kefir care da gustul propietatile sale miraculoase unice.

Kefir de casă. Kefir de casă rețetă. Kefir beneficii. Kefir de casă proprietăți.

Citeste si: Biscuiți de casă. Rețeta bunicii care niciodată nu dă greș!

Citeste si: VIDEO | Povestea emoționantă a românului ucis în atacul din Germania

Kefir de casă. Ciuperca are aspect albicios, cu aspect de muguri de conopidă, cu forme neregulate şi dimensiuni de 5-10-15 mm, ajungând la maturitate uneori până la 20-30 mm lungime. Mugurii de dezlipesc şi se separă singuri. Laptele inoculat cu granule de chefir poate să reprime creşterea de agenţi patogeni la nivel intestinal ca de exemplu: Salmonella sau Shigella, aceasta datorându-se complexităţii moleculei granulei de Kefir precum şi a modului de acţiune al microorganismelor care formează granula de Kefir.Kefirul se bucură de o tradiţie bogată în protecţia sănătăţii. Înainte de URSS, se întrebuinţa în spitale şi sanatorii pentru o varietate de boli incluzând dereglări de metabolism, ateroscleroză şi boli alergice. El era folosit şi pentru tratamentul tuberculozei, a cancerului, şi a dereglărilor gastrointestinale când nici un tratament medical modern nu era disponibil. Consumul de chefir avea de asemenea să fie asociată cu longevitatea din Caucaz, fapt demonstrat de savanţi. Savanţii au observat beneficiile digestive ale aportului de Kefir asupra sănătăţii şi longevităţii datorita componentelor sale antioxidante, anticancerigene şi bacteriostatice. Echipele de cercetare diverse din toata lumea au încurajat rezultatele aduse de chefir asupra sănătăţii . Cele mai multe metode de cercetare au fost executate în vitro atât pe animale cat şi pe subiecţi umani. Studiile recente asupra consumului de Kefir au arătat şi demonstrat proprietăţile antitumorale şi antimutagenice, acest lucru datorându-se substanţelor existente în granula de Kefir (imidazolinei).

Kefir de casă. Kefir de casă rețetă. Kefir beneficii. Kefir de casă proprietăți.

Citeste si: VIDEO | România, risc major să ajungă groapa de gunoi a Europei

Kefir de casă. Igrediente:

- 1 litru lapte de vaca sau capra, bio
- ciuperca de kefir
- Aveti nevoie si de: o sticla de 1 l ( exclus plastic, un servetel pt capac, o sita plastic ( exclus metal), o paleta de lemn)


Kefir de casă. Modalitate de preparare:

Nu aveti voie sa atingeti cu metal ciuperca si nici sa o spalati cu apa calda! Puneti ciuperca spalata in sticla si adaugati laptele la temperatura camerei. Acoperiti gura sticlei cu un servetel si lasati ciuperca sa fermenteze la temperatura camerei. Dupa 24 h ( puteti si mai repede sau mai tarziu in functie de cat de acru va place kefirul), puneti sita intr-un vas ( exclus metal ) si strecurati kefirul, amestecand cu spatula de lemn in sita. Spalati ciuperca si sticla in care a stat kefirul. Puneti din nou ciuperca spalata doar cu apa rece in recipient si completati din nou cu lapte proaspat. Repetati procedeul.

 

Kefir de casă. Beneficiile consumului de kefir:

Citeste si: Alex Bodi a intrat în ringul de K1, îmbrăcat la costum! Soţul Biancăi Drăguşanu a oferit un trofeu! FOTO

Kefir de casă. Kefir de casă rețetă. Kefir beneficii. Kefir de casă proprietăți.
•reglează activitatea intestinală
•combate colita şi crampele stomacale
•ajută la menţinerea unei digestii sănătoase
•ajută la curăţarea colonului şi la menţinerea unei flore intestinale bunestimulează sistemul imunitar
•creşte longevitatea (Bulgaria e recunoscută pentru centagenarii săi, din pricinaconsumului mare de produse lactate fermentate)
•aduce în organism un aport de substanţe nutritive, enzime şi vitamine, fermenţi naturali şimicroorganisme benefice care ajută organismul şi îl întăresc
•ajută în curele de slăbire, dacă este urmată şi o dietă corespunzătoare, săracă în grăsimianimale, însoţită de exerciţii fizice regulate
•are efect uşor laxativ, dar totodată ajută la formarea scaunului
•îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi calitatea sângelui
•reglează mecanismele de apărare ale organismului
•vindecă boli ale inimii, ale vaselor coronariene şi dizolvă colesterolul depus pe vaselesanguine (a se consuma ulei presat numai la rece şi seminţe de dovleac, in, floareasoarelui crude, neprăjite)
•ajută ficatul şi pancreasul, colecistul şi splina
•curăţă canalele prin care circulă fierea şi dizolvă în timp calculii biliari
•vindecă stomacul, intestinele, duodenul şi închide ulceraţiile Atenţie! – a nu se consuma deodată în cantităţi mari (de ex. o cană dincâteva înghiţituri), în caz de hiperaciditate gastrică; se va bea culinguriţa… pauză… o nouă linguriţă… (şi nu pe stomacul gol!)
•ajută rinichii şi uretrele
•ciuperca produce singură antibiotice, vindecând astfel zonele inflamate din organism
•reglează tensiunea arterială
•împiedică şi frânează producerea metastazelor
•împiedică îmbătrânirea prematură
•ajută în depresii şi stările de oboseală a organismului
•ciuperca conţine toate vitaminele vieţii •normalizează definitiv procesele metabolice din organismul uman.
•ajută în bolile alergice
•eficientă şi în bolile de plămâni
•eficientă în boli ale ficatului şi bilei – dizolvă ţesuturile bolnave şi înlesneşte eliminarea lor
•eficientă în tratarea bolilor inflamatorii
•curăţă organismul de toxine – elimină rezidurile metabolice, colesterolul, sărurilemetalelor grele, etc
•în tratamentul diabetului – normalizează glicemia
•întinereşte organismul – încetineşte îmbătrânirea celulelor
•măreşte resursele interioare ale organismului
Ameliorează memoria, atenţia, Vindeca boli ale inimii, ale vaselor coronariene si dizolva colesterolul dinvasele de sange, Vindeca ficatul si pancreasul, colecistul si splina,Vindeca fierea, curata canalele prin care circula fierea si dizolva caliculii fierei, Vindeca stomacul, intestinele, duodenul si face sa dispara ulceratiile. Vindeca rinichii, precum si ureterele. Ciuperca produce singura antibioticele, vindecand astfel zonele inflamate din organism. Regleaza tensiunea arteriala, impiedica si franeaza producerea metastazelor. Impiedica imbatranirea prematura, franeaza formele de deprimare si obosire a organismului. Ciupera are toate vitaminele vietii. Tăiește sănătos mâncând kefir de casă.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si