VIDEO | Povestea emoționantă a românului ucis în atacul din Germania

E în stare de șoc toată comunitatea din Singureni, județul Giurgiu, de unde era tânărul român care s-a nimerit în preajma atacatorului din Germania și a fost împușcat mortal. Plecase peste hotare cu familia în căutarea unui trai mai bun, iar părinții l-au găsit fără suflare în mașina ciuruită de gloanțe. Imaginea groaznică îi va bântui toată viața, spun rudele din țară, care îl plâng pe băiatul respectuos și muncitor.

D.S., vineri 21 februarie 2020 , 20:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nu sunt cuvinte pe lume care să descrie golul dureros lăsat de moartea șocantă a tânărului de 23 de ani în sufletele apropiaților. Viorel era nepotul primarului comunei Singureni din Giurgiu și era singur la părinți. De mai multă vreme s-a stabilit cu familia în Germania. El lucra la o firmă de curierat și tocmai ieșise din tură când a fost ucis.

Oprise mașina lângă unul dintre barurile care au fost scena înfiorătorului atac, ca să cumpere un suc. Exact atunci a ieșit extremistul care împrăștiase moarte. L-a țintit cu arma și a tras fără milă! Bietul de el. n-a avut nicio șansă. Acasă, în România, vestea a lovit ca un pumnal.

MARIAN PATULEANU, PRIMARUL COMUNEI SINGURENI: L-a văzut și pe el în mașină și l-a împușcat și pe el.

Vă dați seama ce veste tragică pentru noi, pentru familie, pentru toată lumea.

ANA-MARIA DANCIU, VERIȘOARA: A fost șocant ... suntem în stare de șoc cu toții.

Anchetatorii au acoperit autoturismul tânărului român pentru ca nimeni să nu vadă imaginea de groază.

Citeste si: El este autorul masacrului din Germania. Care sunt ultimele mesaje lăsate în urmă de cel care a îngrozit o lume întreagă

Povestea emoționantă a românului ucis

Sub ploaia de gloanțe, şi-au pierdut viaţa alte 9 persoane - cetăţeni originari din Turcia, Bosnia şi Bulgaria.

Muhammed Beyazkindi, supraviețuitor: Era o baie de sânge. O adevărată baie de sânge. Ca într-un joc sau film!

El a supraviețuit teribilului atac. De pe un pat de spital, unde se recuperează, a retăit clipele terorii, când moartea a trecut razant pe lângă el. Se ascunsese în spatele unui zid - dar tot nu a scăpat de furia teroristului. a fost împușcat în umăr - iar glonțul a trecut la propriu prin el.

Muhammed Beyazkindi, supraviețuitor: „Glonțul a ieșit aici, în spate, trecut la câțiva centimetri de coloana vertebrală și trahee.”

În acel moment - spune tânărul - a căzut ca secerat peste un prieten, rănit și el - iar un al treilea amic - străpuns de glonț - s-a prăbușit peste ei. Îl năpădesc lacrimile când își amintește cum și-a dat ultima suflare sub ochii lui.

Citeste si: Atac armat în Germania! Suspectul și-a ucis proprii părinți. În total, șase persoane și-au pierdut viața

După ce a ucis la nimereală, atacatorul extremist s-a făcut nevăzut. După o operațiune de căutare ca-n filme - cu elicoptere survolând orașul - a fost găsit acasă. Își luase viața, nu înainte să-și omoare și mama. Individul a lăsat o scrisoare în care spunea că și-a dorit exterminarea popoarelor și raselor pe care le ura!

Ulterior, autoritățile l-au identificat. Tobias Rathjen avea 43 de ani și lucra la bancă. Nu se știe încă dacă făcea sau nu parte dintr-o organizație extremistă.

În Hanau - mii de oameni au ieșit în stradă să protesteze față de rasism, au aprins lumânări și au ținut momente de reculgere în memoria celor uciși.

Ne întoarcem în Giurgiu,unde toată suflarea comunei e încremenită și îndoliată. La poarta casei unde a copilărit Viorel ard lumânări - iar fotografiile tânărului provoacă numai lacrimi. Muncea din greu peste hotare ca să-și facă un rost aici. Cu banii strânși avea de gând să ridice o casă și să-și întemeieze o familie.

Acum - părinții și rudele vor să-i repatrieze trupul fără viață ca să în înmormânteze acasă, în Singureni. Costurile vor fi suportate de stat, a anunțat Minsterul Afacerilor Externe.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si