Kelemen Hunor: „România va avea la dispoziție în următorii șase ani 30 de miliarde de euro..”

Vicepremierul Kelemen Hunor a afirmat că liderii coaliţiei de guvernare au elaborat un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă care va da posibilitatea realizării unor investiţii ce vor duce la creştere economică, iar România are la dispoziţie, în următorii şase ani, 30 de miliarde euro, ceea ce reprezintă o uriaşă oportunitate.

Author: Alina Raducu miercuri 17 martie 2021 , 21:50

Kelemen Hunor: „România va avea la dispoziție în următorii șase ani 30 de miliarde de euro..”
Kelemen Hunor: „România va avea la dispoziție în următorii șase ani 30 de miliarde de euro..”
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Acest plan a fost creat de Uniunea Europeană pentru a atenua consecințele economice ale pandemiei și pentru a plasa statele membre pe o cale de creștere economică.

România a terminat elaborarea acestui plan, a fost dezbătut în coaliție, guvernul îl lansează de mâine în dezbatere publică, săptămâna viitoare urmează să fie aprobat, iar după aceea pot începe negocierile cu Comisia Europeană”, a declarat Kelemen Hunor, printr-un comunicat de presă al UDMR.

Kelemen Hunor anunță că România va avea la dispoziție în următorii șase ani 30 de miliarde de euro pentru creșterea economiei

Vicepremierul a mai precizat că prin cele 30 de miliarde euro la dispoziţia României în următorii şase ani, ţara noastră va avea o oportunitate uriaşă în ceea ce privește creșterea economiei țării.

„România va avea la dispoziție în următorii șase ani 30 de miliarde de euro, ceea ce este o oportunitate uriașă! Ne-am străduit să elaborăm un plan, care face posibilă realizarea de investiții și care duce la creștere

economică. Îmbunătățim substanțial educația, dezvoltăm sistemul sanitar, și vor fi investiții în marea infrastructură. Vom putea porni mai multe proiecte de împădurire și de gestionare a deșeurilor, care vor îmbunătăți calitatea vieții oamenilor. Am fost atenți și la faptul ca orașele mici să beneficieze de fonduri separate din acest plan, deoarece până acum ei au avut puține posibilități de accesare a fondurilor europene.
Trebuie să ne străduim, ca la implementare să fie reguli simple, și birocrație puțină. UDMR va face totul în acest sens!”
, a mai spus Kelemen Hunor.

Citeste si: Iohannis, informații de ultima oră despre pandemie: „Nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european”

Citeste si: Președintele Consiliului Județean Vaslui, prins în flagrant de DNA când primea 1,2 milioane de lei pentru acordarea unui contract! Dumitru Buzatu făcea tranzacția într-un restaurant- kanald.ro

Citeste si: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si