Kim Jong Un îl invită pe Trump, într-o scrisoare, la Phenian

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a trimis o nouă scrisoare preşedintelui american Donald Trump, în care îl invită într-o vizită la Phenian, scria luni presa sud-coreeană, citând surse diplomatice, relatează Reuters.

R.B., luni 16 septembrie 2019 , 11:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Această scrisoare - a doua primită de Trump în august - intervine în contextul în care negocierile în vederea unei ”denuclearizări” a peninsulei coreene se află în impas, iar Phenianul îşi multiplică testele de rachete balistice.

Citeste si: Trump este nemulţumit după noul test cu rachete al Coreei de Nord

În această scrisoare - care i-a fost transmisă lui Trump în a treia săptămână din august -, Kim afirmă că este dispus să îl întâlnească în al treilea summit, potrivit unei surse diplomatice, citată de ziarul Joongang Ilbo.

Din iunie 2018, Kim Jong Un şi Donald Trump s-au întâlnit în trei rânduri - ultima oară la 30 iunie, la linia de demarcaţie dintre cele două Corei, în Zona Demilitarizată (DMZ).

Citeste si: Kim Jong Un a acceptat o întâlnire cu Donald Trump

Însă ei nu au avansat deloc în problema dezarmării nucleare, însă Guvernul nord-coreean nu mai realizează, pentru moment, teste nucleare în subteran.

Coreea de Nord a procedat săptămâna trecută la un nou test de rachete cu rază scurtă de acţiune, la câteva ore după ce a anunţat că vrea să reia, la sfârşitul lui septembrie, negocierile cu Statele Unite.

Citeste si: Kim Jong-un și-a executat un general. L-a aruncat într-un bazin cu piranha

Donald Trump anunţa la 9 august că a primit o ”scrisoare foarte frumoasă” de la Kim Jong Un şi evoca posibilitatea unei a patra întâlniri cu acesta. 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si