Klaus Iohannis a promulgat legea de abrogare a recursului compensatoriu

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea de abrogare a recursului compensatoriu, care a trecut la începutul lunii decembrie de Parlament.

Author: R.B. joi 19 decembrie 2019 , 11:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii de abrogare a Legii nr. 169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, de modificare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal (PL-x 281/18.06.2019).

Citeste si: Klaus Iohannis a convocat şedinţa CSAT pentru a discuta despre bugetul instituţiilor din domeniul apărării şi securităţii naţionale

Totodată,

Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 92/2018 pentru modificarea şi completarea unor normative în domeniul justiţiei (PL-x 542/17.10.2018), dar şi trei decrete privind trecerea în rezervă a general-locotenentului- cu trei stele Cosneanu Gheorghe din Ministerul Apărării Naţionale, la data de 3 ianuarie 2020, a general-locotenentului- cu trei stele Alexandru Ion din Ministerul Apărării Naţionale, la data de 3 ianuarie 2020 şi a general-locotenentului- cu trei stele Creţu Gabriel din Serviciul de Protecţie şi Pază.

Abrogarea recursului compensatoriu a fost votată, în 4 decembrie, de Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională în acest caz. S-au înregistrat 272 de voturi „pentru”.

Citeste si: Klaus Iohannis, declarații înainte de participarea la reuniunea Consiliului European: „Protecția naturii, evitarea unei catastrofe climatice, sunt lucruri extrem de importante”

Propunerea legislativă de abrogare a Legii nr.169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.254/2013

privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, de modificare a Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, referitoare la recursul compensatoriu, a fost votată de de 272 de deputaţi.

S-au înregistrat şi 5 abţineri- 3 ale unor deputaţi PSD (Remus Borza, Nicolae Bacalbaşa şi Florin Iordache) şi 2 de la UDMR (Kulcsár-Terza József-György şi Márton Árpád-Francisc).

Camera Deputaţilor este cameră decizională în acest caz.

Legea a fost apoi trimisă la Preşedinţie pentru promulgare.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Adelina Damian răspunde acuzațiilor lui Albert. Ce relație a avut, de fapt, Războinica... Adelina Damian răspunde acuzațiilor lui Albert. Ce relație a avut, de fapt, Războinica cu Zanni la Survivor România
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si