Klaus Iohannis, declarații înainte de participarea la reuniunea Consiliului European: „Protecția naturii, evitarea unei catastrofe climatice, sunt lucruri extrem de importante”

Președintele, Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă, înaintea participării la reuniunea Consiliului European, în care a abordat teme despre schimbarea climatică, brexit și chestiuni despre Cadrul Financiar Multianual.

Author: G.B. vineri 13 decembrie 2019 , 14:33

Klaus Iohannis, declarații înainte de participarea la reuniunea Consiliului European: „Protecția naturii, evitarea unei catastrofe climatice, sunt lucruri extrem de importante”
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Klaus Iohannis a ținut să înceapă discursul prin a aborda problema schimbării climatice. „Bună ziua! Am discutat ieri două teme mari și încă câteva care au fost de actualitate. Aș începe cu discuția pe climă, unde obiectivul principal a fost acela de a obține așa-numita neutralitate climatică pentru Uniunea Europeană până în 2050.

Acest obiectiv a fost discutat și marea majoritate dintre noi au agreat că Uniunea Europeană dorește acest lucru. Aici vreau să fac încă două remarci care sunt foarte importante pentru publicul general, să înțeleagă despre ce vorbim aici de fapt. Neutralitatea climatică înseamnă că ajungem la un nivel de emisii atât de redus încât practic nu se mai produc schimbări climatice.

Citeste si: VIDEO| România, sub cod galben de viscol. La munte e iarnă în toată regula

Klaus Iohannis, declarații înainte de participarea la reuniunea Consiliului European: „Protecția naturii, evitarea unei catastrofe climatice, sunt lucruri extrem de importante”

Este un obiectiv foarte ambițios. Însă, până atunci, avem obiectivul clar și tehnic stabilit, 2030, și acest obiectiv este asumat ferm de Uniunea Europeană și România stă destul de bine în ceea ce privește atingerea țintelor pentru 2030. Deci, asta ca să înțeleagă toată lumea de acasă că noi lucrăm înspre reducerea emisiilor și lucrăm cu succes remarcabil în Uniunea Europeană.

Deci, protecția naturii, evitarea unei catastrofe climatice, sunt lucruri extrem de importante pentru noi și facem ceva practic, concret. Nu am obținut unanimitate și această chestiune se va relua în iunie anul viitor, dar progresul este unul semnificativ și îmbucurător.” a declarat Președintele României.

Citeste si: Steven Gerrard şi-a prelungit contractul cu Glasgow Rangers până în 2024

Șeful statului a precizat că pregătirea bugetului Președinției Consiliului European nu a dus la un progres pe care îl așteptau: „A doua chestiune

legată de Cadrul Financiar Multianual, a fost discutat și am hotărât, noi toți împreună, să predăm pregătirea acestui buget Președinției Consiliului European fiindcă în măsura în care s-a lucrat la acest proiect până acum nu s-a obținut progresul pe care l-am așteptat.

Deci, începând de acum, nu va mai fi această chestiune în răspunderea Președinției rotative, ci se va găsi la Președinția Consiliului European.

Au fost și alte teme importante pe care le-am discutat aseară. În paralel, toată lumea a urmărit, sigur, și exit-poll-urile din Marea Britanie și eu pot să îmi exprim mulțumirea față de rezultatul obținut acolo în sensul că există acum o majoritate clară care, sperăm noi cu toții, va finaliza Brexitul, cu Acord, evident.”

Klaus Iohannis, declarații înainte de participarea la reuniunea Consiliului European: „Protecția naturii, evitarea unei catastrofe climatice, sunt lucruri extrem de importante”

Al treilea subiect pe care Klaus Iohannis l-a abordat și a răspuns ferm a fost: „La ce trebuie să se aștepte românii din Marea Britanie după Brexit?”

Președintele României a conchis:

„Acest rezultat este foarte bun pentru românii din Marea Britanie fiindcă premierul Boris Johnson, împreună cu Partidul Conservator, au dorit și cred că doresc și în continuare, să realizeze Brexitul, dar cu Acord, acel acord negociat cu Uniunea Europeană, un acord bun care îi protejează pe românii noștri, le acordă drepturi semnificative și de asta am spus de multe ori și acum se pare că ne apropiem de această soluție: cea mai bună variantă, dacă se ajunge la Brexit, este un Brexit cu Acord și spre asta ne îndreptăm.

Citeste si: Un mort şi 25 de răniţi în estul Germaniei, în urma unei explozii care s-a produs într-un bloc de locuințe

Astăzi vom mai avea câteva discuții, dar cred că nu vor fi chiar așa de complicate ca cele de aseară, avem un Euro Summit în format extins unde se vor discuta chestiuni legate de Uniunea bancară. Vom avea mai târziu o discuție pe Articolul 50, adică despre Brexit, și prevăd astăzi discuții, de asemenea, cu rezultate pozitive.

Conferința de presă a avut loc azi, 13 decembrie, înaintea participării la reuniunea Consiliului European.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
SURVIVOR ROMANIA 2021. Eliminare TULBURATOARE la Survivor Romania 2021! ANUNTUL lui... SURVIVOR ROMANIA 2021. Eliminare TULBURATOARE la Survivor Romania 2021! ANUNTUL lui Daniel Pavel l-a daramat pe Zanni: "Nu mai are acceptul medicului sa intre pe teren!"
spotmedia.ro
Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate... Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele
spotmedia.ro
Exclusiv  România va arunca zeci de mii de doze de vaccin, pentru că serul expiră Exclusiv România va arunca zeci de mii de doze de vaccin, pentru că serul expiră
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si