Klaus Iohannis , declaraţii istorice despre Guvernul Dăncilă: ”Ar fi de dorit să avem un Guvern mai bine pregătit...”

Într-un interviu dat ziarului austriac Kurier, una dintre cele mai citite publicaţii din lume, şeful statului a vorbit despre corupţie, dar şi despre o posibilă candidatură la preşedinţia Consiliului European.

Author: M.C.B. duminică 02 decembrie 2018 , 15:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Preşedintele le-a vorbit jurnaliştilor austrieci de la Kurier despre conflictul său cu PSD: „Mă opun oricărei persoane care pune în pericol lupta anti-corupţie şi domnia legii în România, indiferent dacă face parte din Guvern sau nu. E adevărat că actuala majoritate parlamentară, care susţine guvernarea PSD, este angajată în slăbirea luptei anti-corupţie şi independenţei justiţiei.

Din prima zi a mandatului meu mi-am folosit toate puterile constituţionale pentru a opri intrarea în vigoare a unor legi care să afecteze sistemul judiciar şi Codul Penal”.

„E evident că ar fi de dorit să avem un guvern mai bine pregătit, care să folosească acestă oportunitate penrtru România”, a spus Iohannis, întrebat dacă executivul de la Bucureşti este pregătit pentru preluarea preşedinţiei UE. „Dincolo de controversa şi ideile diametral opuse pe care eu şi Guvernul le avem legat de justiţiei şi domnia legii, sper că aceste dispute nu vor avea un impact negativ asupra exercitării preşedinţiei”.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: „Nașa mi-a dat un mesaj” Armin Nicoară, la cuțite cu Georgiana Lobonț după zvonurile divorțului! Care este adevărul despre căsnicia artistei- wowbiz.ro

Întrebat de ce Guvernul nu susţine lupta anti-corupţie, Iohannis a răspuns: „De peste un an şi jumătate, implicarea civică, eforturile Opoziţiei şi ale mele au făcut posibilă corectarea unor schimbări în legislaţie şi amânarea intrării în vigoare a unor noi legi. Românii vor consolidarea democraţiei şi domniei legii. Majoritatea cetăţenilor vor ca lupta împotriva corupţiei să rămână o prioritate.”

„Din păcate, coaliţia care guvernează încearcă să modifice după bunul plac legile justiţiei şi Codurile Penale, ignorând cererile opoziţiei, asociaţiilor magistraţilor şi românilor care au ieşit în stradă. Ministrul Justiţiei încearcă să îl înlocuiască pe Procurorul General. Acest lucru confirmă tentativa de subordonare a justiţiei ai cărei beneficiari sunt mai mulţi politicieni în funcţii înalte”

Întrebat despre o posibilă candidatură la preşedinţia Consiliului European, informaţie care a fost vehiculată în presă la începutul acestui an, Klaus Iohannis a răspuns: „În iunie mi-am anunţat public candidatura la un mandat de preşedinte al României”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si