Klaus Iohannis, despre aderarea la Schengen: „Unii români îşi pierd puţin răbdarea”

Preşedintele Klaus Iohannis a oferit luni declarații de presă comune cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, la Palatul Cotroceni, despre euroscepticismul din sondajele de opinie.

Author: Laura Macovei luni 27 martie 2023 , 19:03

Klaus Iohannis, despre aderarea la Schengen: „Unii români îşi pierd puţin răbdarea”

Klaus Iohannis, despre aderarea la Schengen: „Unii români îşi pierd puţin răbdarea”

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Președintele Klaus Iohannis, îngrijorat

Ne îngrijorează. Mă îngrijorează, pot să spun din partea mea, şi este o evoluţie care are câteva explicaţii obiective şi trebuie să le vedem.

Da, şi eşecul intrării în Schengen este una din cauze, n-are rost să căutăm altă formulare, dar cred că nu este determinantă, dar a contribuit ”, a transmis preşedintele în legătură cu ultimele sondaje care arată un euroscepticism din partea cetăţenilor români.

Şeful statului a precizat că războiul dintre Rusia și Ucraina reprezintă cu siguranţă un factor extrem de important, de asemenea criza energetică şi inflaţia aferentă.

Citește și: VIDEO- Ce a spus președintele Klaus Iohannis după ce a fost întrebat despre pensiile speciale

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Prima reacție a Mishei, după ce s-a aflat că a fost înșelată de Connect-R în timpul mariajului. A luat o decizie la care nimeni nu se aștepta- wowbiz.ro

Românii au aşteptat soluţii mai rapide, mai concrete şi mai cuprinzătoare. Uniunea Europ eană s-a străduit. Împreună, în toate Consiliile, am discutat chestiunile, am venit cu soluţii, dar trebuie să vedem lucrurile aşa cum sunt. Dacă e război la graniţă, dacă este criză peste criză, şi mai vine şi un refuz cum a fost cel pe Schengen, credem că este de înţeles că cel puţin temporar unii români îşi pierd puţin răbdare, dar sunt convins că, pe măsură ce aceste chestiuni se rezolvă, vom reveni la optimismul şi la încrederea faţă de Uniunea Europeană, fiindcă românii sunt proeuropeni, sunt pro-Uniunea Europeană, o ştim şi ne bazăm pe asta”, a mai spus șeful statului.

Citește și: Noi detalii în cazul perchezițiilor din Bacău pentru trafic de droguri. 6 persoane bănuite au fost arestate preventiv

Klaus Iohannis a adăugat că e de datoria politicienilor să explice oamenilor exact ceea ce facem în Uniunea Europeană, ce face Uniunea Europeană şi cum sunt abordate problemele cu care se confruntă oamenii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si