VIDEO- Ce a spus președintele Klaus Iohannis după ce a fost întrebat despre pensiile speciale

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat joi, la Bruxelles, despre pensiile speciale, după ce Comisia Europeană a criticat reforma pensiilor din România. Acesta a declarat, joi, că se aşteaptă ca proiectul ce va fi înaintat de Guvern să vizeze un sistem de pensii corect, echitabil şi sustenabil.

Author: Andreea Albu joi 23 martie 2023 , 15:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat joi la Bruxelles, despre pensiile specialecă trebuie văzut fondul problemei şi anume faptul că reforma pensiilor trebuie realizată în aşa fel încât să fie un sistem echitabil şi sustenabil, iar pensionarii să poată

avea pensie decentă şi 10-20 de ani de acum încolo.

Ce a declarat Iohannis

Potrivit lui Iohannis, pensionarii au dreptul la o pensie care se calculează echitabil pentru toată lumea.

Citește și: Ce acte sunt necesare pentru a primi ajutor social în 2023 și cine sunt beneficiarii

”Trebuie să vedem fondul problemei. Sistemul de pensii trebuie să fie sustenabil. Asta înseamnă, mai simplu spus, că pensionarii trebuie să își primească drepturile pentru o viață muncită, dar trebuie să avem grijă ca și peste 30 de ani pensionarii să își primească pensia. Asta înseamnă că sistemul să fie sustenabil.

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citeste si: Sore și Răzvan Miheț, noul cuplu din showbiz?! Gina Matache a reacționat imediat- wowbiz.ro

Scopul reformei sistemului este acesta. Reforma nu se realizează pentru a lua anumiți bani de la unii sau pentru a da bani la alții. Ci pentru a crea un sistem corect, un sistem echitabil și un sistem sustenabil. Exact ăsta trebuie să fie proiectul pe care mă aștept să îl înainteze ministerul de Resort, Guvernul, și să fie promovat de coaliție.

Nu cred că este cazul să dau eu sugestii de la un microfon din Bruxelles celor care lucrează pe proiectul de pensii, dar trebuie să ne amintim care este fondul discuției. Și fondul este acesta. Pensionarii au dreptul la pensia lor, la o pensie din care pot trăi, o pensie care se calculează echitabil pentru toată lumea și care este garantată a la long”, a spus Iohannis. 

Premierul Nicolae Ciucă spune că pensiile militare nu sunt pensii speciale, ci ocupaționale

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, la Chişinău, despre reforma pensiilor speciale, că pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt ocupaţionale. Potrivit lui Ciucă, a fost o greşeală momentul în care s-a considerat că pensiile militare fac parte din categoria pensiilor speciale.

Citește și: Ligia Deca, testată pozitiv cu COVID-19. Ministrul Educației a fost alături de Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite

"Susţin încă o dată, cu toată responsabilitatea, pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt pensii ocupaţionale, de serviciu, aşa este în toate ţările din Uniunea Europeană şi din NATO”, a spus premeirul.

Șeful executivului consideră că nu ”este oportun absolut deloc, pentru niciun partid politic să capitalizeze, să se urce pe un astfel de subiect într-un astfel de moment”.

Citeste si: „L-am iubit foarte mult, cu toată umilința pe care mi-a dat-o.” Vica Blochina a spus adevărul despre relația pe care a avut-o cu Victor Pițurcă- kfetele.ro

Citeste si: Dinu Maxer contraatacă după acuzațiile făcute de fosta lui soție, Deea: "I-am zis că m-a deranjat ce a făcut. A căzut în capcană!"- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Klaus Iohannis va merge în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite

”Oamenii din sistemul de apărare, indiferent în care minister îşi desfăşoară activitatea, trebuie să aibă încredere, trebuie să aibă perspectivă, trebuie să aibă credibilitate pentru a-şi desfăşoara activitatea cu profesionalism Ei sunt cei la care, de la cetăţean până la Guvern, apelează ori de câte ori situaţia o impune. Ca atare, în momentul de faţă este declaraţia pe care o susţin public”, a mai precizat Ciucă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si