Ceremonia organizată cu prilejul Zilei Armatei Române are loc în Capitală, la Monumentul „Mormântul Ostașului Necunoscut” din Parcul Carol I. Discursul președintelui Klaus Iohannis poate fi văzut AICI, dar și pe site-ul președinției:  https://bit.ly/LIVEPR.

Klaus Iohannis: Îmi exprim recunoştinţa faţă de eroii ostaşi căzuţi pe câmpul de luptă 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Armata României, "demnă de trecutul şi de eroii săi", rămâne pentru poporul român acelaşi reper moral.

"În fiecare an, pe 25 octombrie, sărbătorim Armata României şi îi comemorăm pe cei care de-a lungul istoriei au luptat pentru apărarea naţiunii şi a statului român. Îmi exprim astăzi recunoştinţa faţă de eroii ostaşi căzuţi pe câmpul de luptă pentru apărarea patriei şi aduc un omagiu supravieţuitorilor- veteranii de război. Dragostea şi datoria lor faţă de ţară reprezintă exemple durabile pentru generaţia tânără. Armata României, demnă de trecutul şi de eroii săi, rămâne pentru poporul român acelaşi reper moral", a afirmat Iohannis.

Potrivit şefului statului, România are astăzi o armată "modernă" şi "bine pregătită" care asigură îndeplinirea angajamentelor asumate în cadrul Alianţei Nord-Atlantice şi implementarea politicii de securitate şi apărare comună a Uniunii Europene. 

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunțat că Ziua Armatei Române va fi marcată în acest an printr-o serie de manifestări fără public.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie care a cumpărat un dulap vechi de pe Facebook a rămas fără cuvinte când a văzut ce se afla în interiorul acestuia- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Guvernul ia în calcul restricția circulației pe timp de noapte! Mutare de urgență din cauza avalanșei cazurilor COVID-19

Ziua Armatei 2020, sărbătorită în format restrâns

Potrivit unui comunicat al MApN, Ziua Armatei României va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate, în format restrâns, în principalele garnizoane din ţară, în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării

şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români.

Citeste si: Școală luată cu asalt de teroriști: 4 elevi au murit pe loc. Alți copii uciși într-un atentat sinucigaș

„Din cauza măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, activităţile vor avea loc fără public”, a transmis MApN.

Ziua Armatei 2020. Programul manifestărilor din București

În Bucureşti, manifestările vor începe la ora 10.00 la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I, unde va avea loc o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori, ceremonia de primire a Drapelului de Luptă al Institutului Medico-Militar şi de depunere a jurământului militar de către studenţi ai anului I de la Catedra de Pregătire şi Perfecţionare Medico-Militară Bucureşti.

De la ora 12.00, la Monumentul Eroilor Patriei din Al Doilea Război Mondial (Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”) şi la Monumentul Eroilor Genişti (Piaţa Leu) vor avea loc ceremonii militare şi religioase de depuneri de coroane şi jerbe de flori.

Citeste si: Ce a pățit mama Geta? Getuța i-a trimis un pachet cu bunătăți mamei sale! "Dumnezeu să-ți dea sănătate și să te ferească de rău!"- kfetele.ro

Citeste si: O nouă taxă din ianuarie 2025 pentru șoferi! Ce este "rovinieta de munte" și cum se achită- radioimpuls.ro

Citeste si: Câți bani pierde România din PNRR. Boloș explică de ce s-a blocat cererea 3 de plată: „CE a suspendat azi 400 de milioane de euro”- antena3.ro

La Carei va avea loc, de la ora 15.00, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român", o ceremonie de depuneri de coroane şi jerbe de flori.

MApN aminteşte că în campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 şi-au pierdut viaţa, aproape 60.000 au fost daţi dispăruţi, iar peste 330.000 au fost răniţi în luptă.

„După eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa”, au mai transmis reprezentanţii Ministerului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si