Ce avere are fostul ministru Nicolae Bănicioiu? Parlamentarul este acuzat de DNA de luare de mită

Procurorii DNA cer încuviințarea urmăririi penale a lui Nicolae Bănicioiu (41 de ani), fost ministru al Sănătății.

Petru Luca, sâmbătă 24 octombrie 2020 , 15:01

Bănicioiu
Nicolae Bănicioiu a fost în două rânduri ministru, al tineretului și al sănătății
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Procurorii cer încuviinţarea urmăririi penale a lui Nicolae Bănicioiu, suspectat de trafic de influenţă şi luare de mită, pe vremea când era ministru. Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Tineretului şi fost ministru al Sănătăţii, este acuzat de DNA de săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată, însă acțiunea nu poate fi începută în justiție fără acordul deputaților, în contextul în care Bănicioiu beneficiază de imunitate parlamentară. Bănicioiu este la al patrule mandat de deputat, fiind ales de fiecare dată pe listele PSD. Din mai 2018, Bănicioiu a trecut la Pro România, partid condus de Victor Ponta. 

Citeste si: Monica Anisie le promite elevilor încă 60.000 de laptopuri și 200.000 de tablete pentru învățământul online: „Bineînțeles că vor primi tablete și ceilalți copii”

Procurorii desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitalele publice situate pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov şi aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii. În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată”, a transmis, marţi, DNA, în respectivul dosar. 

Bănicioiu
Fostul ministru s-ar putea trezi cercetat de DNA, dacă parlamentul aprobă ridicarea imunității

Aceeaşi persoană ar fi  primit de la aceiaşi oameni de afaceri,  prin intermediul unui complice, suspect în cauză,  suma totală de 2.612.389 lei în legătură cu exercitarea atribuţiilor de ministru, funcţie deţinută în perioada 05.03.2014-17.11.2015”, a mai transmis DNA despre Nicolae Bănicioiu.  

Ce avere are Nicolae Bănicioiu. Parlamentarul și soția lui ridică împreună o casă în Voluntari, dobândită în 2009  

La nivel de venituri, Nicolae Bănicioiu (41 de ani) a trecut în ultima declarație de avere salariul anual de parlamentar, 224640 lei, și venitul anual al soției, 123000 lei, angajata unei firme ce se ocupă cu consultanța pentru afaceri și management. La capitolul bunuri, soții Bănicioiu au trecute două terenuri de 2.000 de mp în comuna Dăești, donație de la părinți, dar și 40.000 de mp în comuna Scornicești (județul Olt). Pe lângă casele din Dăești, cei doi mai au o casă, în construcție, în Voluntari, dobândită în 2009, cu o suprafață de 350 mp, aceasta fiind pe numele soției. Fostul ministru împarte cu soția sa un apartament de 126 mp, aflat în București, dobândit în anul 2015.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si