„Felicitări președintelui ales Joe Biden pentru victoria sa. Aștept să consolidăm și mai mult parteneriatul nostru strategic solid și dinamic, în toate componentele sale. România va continua să lucreze pentru întărirea securității, prosperității și rezilienței comunității noastre transatlantice”, a scris el pe Twitter.

Primele declarații ale lui Joe Biden

Democratul Joe Biden, dat de presa americană câştigător al alegerilor pentru preşedinţia SUA, s-a declarat onorat de faptul că a fost ales şi a precizat, într-un mesaj postat pe Twitter, că va fi “un preşedinte pentru toţi americanii”.

Donald Trump, care juca golf la un resort din Virginia în momentul în care s-a anunţat că democratul Joe Biden a câştigat fotoliul de la Casa Albă, a afirmat, într-o declaraţie a echipei sale de campanie, că alegerile sunt departe de a fi încheiate.

“America, sunt onorat că m-aţi ales ca să conduc ţara noastră mare. Ne aşteaptă o muncă grea, dar vă promit asta: Voi fi un preşedinte pentru toţi americanii – indiferent dacă m-aţi votat sau nu. Voi menţine încrederea pe care mi-aţi arătat-o”, a scris Biden.

Donald Trump: Alegerile sunt departe de a fi încheiate

"Cu toţi ştim de ce Joe Biden se grăbeşte să se declare învingător şi de ce presa se chinuie atât de mult să-l ajute: pentru ca adevărul să nu iasă la iveală. Adevărul este că alegerile sunt departe de a fi încheiate", se arată în declaraţia lui Trump.

Citeste si: Donald Trump anunță că va continua lupta juridică: „Nu voi renunţa niciodată să lupt..”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Trump mai spune că începând de luni va depune contestaţii pentru a se asigura că "legile electorale au fost respectate şi câştigătorul a fost ales pe drept".

El mai susţie că echipa de campania al lui Biden "vrea ca buletinele de vot să fie numărate chiar dacă sunt frauduloase, fabricate sau ale unor alegători neeligibili sau decedaţi”.

Citeste si: Rezultate oficiale alegeri SUA. Biden îl devansează pe Trump în Pennsylvania

"Deci, ce ascunde Biden? Nu voi avea odihnă până când poporul american nu va avea numărul de voturi oneste pe care le merită şi pe care democraţia le cere", se mai arată în declaraţie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si