Pentru mine, învăţământul, la modul general, este o temă de o importanţă extraordinară. De aceea am venit încă din primii ani de mandat cu un proiect care se numeşte «România Educată», pentru a face întreg sistemul de educaţie mai performant în România.

Citeste si: Întâlnire de gradul zero între Vladimir Putin și Xi Jinping, liderul Chinei

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

O parte importantă din întregul sistem de învăţământ este învăţământul în limbile minorităţilor naţionale. Şi îmi permit să amintesc că eu sunt profesor de fizică şi am predat fizica în limba germană şi în limba română ”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri la Cotroceni.

Probleme din sistemul de învățământ

Avem realizări notabile, avem olimpici cu rezultate senzaţionale, dar, pe de altă parte, avem şi probleme în şcolile din România. Câteodată nu se găsesc suficienţi profesori sau învăţători care predau în mod calificat, altădată organizarea unor şcoli este încă deficitară, cum este cazul liceului din Târgu Mureş şi, din păcate, s-a ajuns să se apeleze la justiţie şi se aşteaptă soluţii la această problemă.

Citeste si: Moarte cumplită pentru un bărbat de 47 de ani: A fost prins sub pietriş, în cuva unui utilaj de sortare a balastului

În alte situaţii infrastructura încă nu este acolo unde ne dorim, dar pot să vă asigur şi să garantez tuturor copiilor şi părinţilor din România că abordarea noastră este de bună credinţă şi scopul pe care îl urmărim este să avem un învăţământ de înaltă calitate, indiferent de limba maternă ”, a completat şeful statului. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si